THY'de müdürlüklere torpilli atama

Türk Hava Yolları'nda AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak, özel kalem operasyon müdürlüğüne, THYOPET Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Akben'in oğlu Feyyaz Akben ise yolcu hizmetleri müdürlüğüne getirildi.

Haber Merkezi

Türk Hava Yolları, Koronavirus pandemisi dolayısıyla mali olarak zor günler geçirirken, bir taraftan da ballı kadrolara torpilli atamalar yapılıyor. İşte THY'de pes dedirtecek iki atama...

Airport Haber’de yer alan habere göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde 4,5 milyar TL'lik zarar eden ve yaklaşık 50 bin civarındaki çalışanına maaş ödeyemediği için kısa çalışma ödeneğinden faydalanan Türk Hava Yolları (THY), torpilli atamalara devam ediyor. 

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak, diğeri de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı ve aynı zamanda THYOPET Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Akben'in oğlu Feyyaz Akben atandı. Krizden dolayı çalışanların maaşlarında kesintiye gitmeye hazırlanan THY'de, Ümmet Şenocak Özel Kalem Operasyon Müdürlüğü'ne, Feyyaz Alben ise yolcu hizmetleri müdürlüğüne getirildi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, daha önce bir televizyon programında nakit ihtiyacı için ellerindeki bazı uçak motorlarını satacaklarını açıklamıştı. Ayrıca THY habere göre, 25 adet uçağını da sat/kirala yöntemiyle şirkete nakit girişi sağlamak için girişimlerini sürdürüyor.

Filosunda 360 uçağı bulunan THY'de 700'e yakın müdür görev yapıyor ve her uçağa neredeyse iki müdür düşüyor.