Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’ndeki AKP’lilerin maaşları açıklanmıyor

Eski AKP’lilerin Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’nde aldıkları yüksek maaşlar açıklanmadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hangi yöneticinin ne kadar tutarda maaş aldığıyla ilgili bilgilerin ticari sır olduğu gerekçesiyle bilgi verilemeyeceğini dile getirdi.

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, pek çok eski AKP yöneticileri ve milletvekillerinin yönetici olarak görev yapmaya başladığı Tarım Kredi Kooperatifleri Merkezleri Birliği’nde hangi yöneticilerin ne kadar tutarda maaş aldığını “ticari sır” olduğu gerekçesiyle açıklamadı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nde görev yapan eski AKP milletvekillerinin aldıkları yüksek maaşlarını, verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Bakıroğlu, konu hakkında Tarım Bakanı Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle birlik bünyesindeki hangi yöneticinin ne kadar maaş aldığını sordu. Bakıroğlu’nun önergesine yanıt veren Pakdemirli, birlik bünyesinde görev yapan hangi yöneticinin ne kadar tutarda maaş aldığıyla ilgili bilgilerin ticari sır olduğu, bu gerekçeyle istenilen bilgilerin verilemeyeceğini dile getirdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, birlik ve bünyesindeki şirketlerde eski AKP’li milletvekilleri, parti yöneticileri, gençlik kolları çalışanlarının bulunduğuna işaret eden Bakıroğlu, "Birlik artık çiftçi kuruluşu olmaktan çıkmıştır. Çiftçi kendisine ait görmediği bu kurumdan uzaklaşmakta, kredi çekmemekte, sigorta yaptırmamakta ve ürünlerini alamamaktadır" dedi.

Eski AKP'lilerin listesi

  • Bakıroğlu, kurum bünyesinde göreve getirilen isimleri şöyle sıraladı: 
  • Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz (eski AKP Bilecik Milletvekili)
  • GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Tunçak (eski AKP Bursa Milletvekili)
  • TAREKS Tarım Genel Müdürü Burhanettin Topsakal (eski AKP Trabzon Milletvekili)
  • TAREKS Hayvancılık Yönetim Kurulu üyesi Bünyamin Özbek (eski AKP Bayburt Milletvekili)
  • TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı (eski AKP Giresun Milletvekili)
  • Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay (eski AKP Kütahya Milletvekili)
  • TARKİM AŞ Yönetim Kurulu yyesi Mehmet Aksoy (eski AKP Gaziantep Milletvekili adayı)