Sıradaki kurban kim? AKP’nin cadı avında durmak yok yola devam!

AKP iktidarının gazetecilere dönük baskısı devam ediyor. Yakın zamanda çok sayıda gazeteci haberleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Son olarak sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulununanlar kervanına Fatih Portakal’da katıldı.

Haber Merkezi

AKP’nin gazetecilere dönük yazmayın baskısı devam ediyor. Yaptığı haberler nedeniyle Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, gazeteci Hülya Kılınç Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tutuklanmıştı. Gazeteciler hakkında paylaşımlarıyla ilgili suç duyuruları, tutuklamalar devam ediyor. 

GERİCİLER HEDEF ALDI

Geçtiğimiz günlerde gazeteci/yazar Enver Aysever bir tweet paylaşımı nedeniyle hedef alınmış, Gericiler tarafından sosyal medya mesajlarıyla tehdit edilen Aysever için "#EnverAyseverTeröristtir" şeklinde bir de başlık açılmıştı. 

Bu başlık altında Aysever'i tehdit eden birçok paylaşım yapılmış gözaltına alınması istenmişti. Bu paylaşımların ardından Aysever İstanbul Emniyeti'nde ifadeye çağrılmıştı. Aysever ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

‘EY IBAN EDENLER’ TUTUKLANDI

Gazeteci Hakan Aygün, AKP’li Cumhurbaşkanı’nın bağış için verdiği IBAN numaralarına atıfta bulunarak, ‘Ey IBAN edenler’ diye bir tweet atmıştı. Aygün hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘hakaret’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Aygün tutuklandı. 

Tweet’in tamamı şöyle; 

“IBAN süresi ayet 1

Ey IBAN edenler…

Biz size ayrı bankalardan IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye,

Hiç şüphesiz ki ahiret gününde IBAN edenle IBAN etmeyenler ayrılacaktır!”

Hakan Aygün, tweet’in retweet’lenerek önüne düştüğünü, kendisinin yazmadığını söyledi ama hakkında verilen tutuklama kararı değişmedi. 

SIRA PORTAKAL’DA

Gazeteci Fatih Portakal, Erdoğan'ın koronavirüsle mücadeleyi Tekalif-i Milliye Emirleri'ne benzetmesine, "Tekalifi Milliye hatırlatılıp “zor günlerden geçiyoruz” denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de!" sözleriyle tepki göstermişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’ın, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı iddiasıyla Portakal hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan’dan sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da (BDDK), sunucu Fatih Portakal hakkında, "bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

BDDK’nın suç duyurusu açıklamasında Portakal’ın Twitter’daki paylaşımı için “gerçeğe aykırı ve dedikodu niteliğindeki ifadelere ilişkin olarak bankaların ve ekonominin itibarını zedeleyebilecek veya sektöre zarar verebilecek nitelikteki benzer paylaşımlar hakkında bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağı” belirtildi.

BBDK’nın suç duyurusunda Portakal’ın bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para ceza ile cezalandırılması istendi.