Şanlıurfa Barosu'ndan Ankara ve Diyarbakır Baroları'na destek açıklaması: Diyanet suç işledi

Şanlıurfa Barosu yaptığı bir açıklama ile haklarında soruşturma başlatılan Diyarbakır ve Ankara Baroları'na destek verdi. Urfa Barosu, ayrıca Diyanet'in suç işlediğini söyledi.

Haber Merkezi

Şanlıurfa Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşcinsellere yönelik sözlerini eleştirdiği için haklarında soruşturma açılan Diyarbakır ve Ankara Barosu'na destek açıklaması yaptı.

Açıklamada, Diyanet'in suç işlediği belirtilirken Ali Erbaş'ın sözleri ''kabul edilemez, toplumun bir kesimini küçük düşürücü, ayrıştırıcı ve faşizan'' olarak nitelendi.

Ayrıca Şanlıurfa Barosu açıklamasında, Diyanet'in açıklamasının hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu da ifade etti.

Açıklamada, soruşturma açılan barolara destek verilen bölüm şöyle: ''Ankara ve Diyarbakır Baroları da suçu ve suçluyu kamuoyuna ve adli mercilere ifşa etmiştir. Barolarımız mezkûr açıklamalarıyla esasen avukatlık kanununun 95’inci maddesindeki görevini ifa etmiştir. Ankara ve Diyarbakır barosuna karşı başlatılan linç girişimine karşı, iktidarın sopası gibi hareket eden, Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı haksız ve hukuksuz soruşturmanın her aşamasında, Diyarbakır ve Ankara barosunun yanında yer alarak, sonuna kadar dayanışma içerisinde olacağız.''