Salgın dinlemiyorlar: Kanal İstanbul ihalelerine hız verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ihale sürecine hız verdi. Projenin iki yakasına kurulacak şehirler için Arnavutköy ve Başakşehir Belediyeleri ile görüşmeler son aşamada.

Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ihale sürecine hız verdi. 

İmar planının Temmuz'da askıya çıkmasının beklendiği Kanal İstanbul'da bakanlık, ihalenin yılın ikinci yarısında yapılması için yoğun bir mesai içinde.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ise 45 kilometre uzunluğunda 275 metre genişliğindeki kanalın yapım işlerine ait ihale dökümanlarını hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladığı projede bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında son aşamaya geldi. 

Projenin iki yakasına kurulacak şehirler için Arnavutköy ve Başakşehir Belediyeleri ile görüşmelerde de son aşamaya gelindi. 

7 yıl sürecek

Kanal inşaatı öncesi çevre yollarla ilgili sürecin başlaması bekleniyor. Buu hazırlık ise yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Toplam kanal inşaatının süresinin 5 yılı aşması öngörülürken, projenin tamamlanma süresi 7 yıl olarak planlandı.