PE'den sokağa çıkma yasağına rağmen çalışmak zorunda bırakılan işçilere çağrı

Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı, sokağa çıkma yasağına rağmen çalışmak zorunda bırakılan işçilere ağa ulaşma çağrısında bulundu ve toplumun sağlığını hiçe sayan patronları duyuracaklarını açıkladı.

Patronların Ensesindeyiz

Patronların Ensesindeyiz (PE) Dayanışma Ağı, bir açıklama yayımlayarak, sokağa çıkma yasağına rağmen çalışmak zorunda bırakılan işçilere ağa ulaşma çağrısında bulundu.

Çağrıda, işçilerin hafta sonu mesaiye çağrılmasıyla hükümet ve patronların tarafından açık bir suç işlendiğine dikkat çekildi.

PE tarafından işçilere yapılan çağrı şöyle:

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı genelgeyle 17.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 19.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında (hafta sonu) büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Sokağa çıkma yasağının geçerli olduğu zaman diliminde kamu ve sağlık hizmetleri açısından zorunlu olarak çalışması gereken iş yerleri ve kurumlar açık olabiliyor. Belli sektörlerdeki fabrikaların çalıştırılması gereken bölümleri istisna kapsamında sayıldı.

Ancak Türkiye genelinde onlarca ilde, birçok fabrika, Kaymakamlıklar tarafından verilen özel izinle hafta sonu da çalışacaklarını ilan ettiler. İşçiler bu işyerlerinde hafta sonu mesaiye çağrılıyor.

Hükümet ve patronlar eliyle açık bir suç işleniyor.

Patronların Ensesindeyiz Ağı olarak toplumun sağlığını hiçe sayan patronları duyuracağız.

Sen de hafta sonu sokağa çıkma yasağına rağmen işyerinde çalışmak zorunda bırakıldıysan Patronların Ensesindeyiz Ağı ile iletişime geç. Toplum sağlığını yok sayıp, sadece kendi ceplerini düşünen patronları teşhir edelim.

İLETİŞİM

+90 (541) 940 0514

[email protected]

www.patronlarinensesindeyiz.org

https://twitter.com/pensendeyiz

https://www.facebook.com/patronlarinensesindeyiz/