Mücadele kazandırdı: Atatürk Orman Çiftliği arazisi park olarak kalacak

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in camii yapmayı planladığı Atatürk Orman Çiftliği'ne ait Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki yeşil alanın, verilen mücadelelerin sonucunda park olarak kalması kararlaştırıldı.

Haber Merkezi

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Emek Yunus Emre Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında yapılan sözleşme ile camii yapılması planlanan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki yeşil alanın park olarak kalması kararlaştırıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Mart tarihli kararı ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki AOÇ alanı olan yeşil alan cami değil, park olarak kalacak. 

'Alınan karar kent mücadelesi için sevindiricidir'

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne seslenen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ''Gazi Üniversitesi'ne sadece halk sağlığı için tahsis edilmiş alanları bu amaç dışında kullanma yetkiniz olmadığını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Çukurambar’da ABD’ye hülle yolu ile satılan Atatürk Orman Çiftliği alanları takibimizde ve tarih önünde yargılanacaksınız. Bugüne kadar olduğu gibi yarın da Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) talanına karşı yürüttüğümüz mücadele kesintisiz ve ödün vermeksizin devam edecektir. Bugün Atatürk Orman Çiftliği için verdiğimiz mücadele, geleceğe umut taşıyan ve bu talana ortak olanlara hesap sormanın alt yapısını hazırlamaktadır. Alınan Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı, AOÇ ve kent mücadelesi için sevindiricidir'' ifadelerini kullandı.