Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye hazır mı?

Sınıf düzeni ve sınıf kapılarına asılan öğrenci listelerine bakıldığında, Bakan Selçuk’un verdiği bilgilerin ne kadar gerçeği yansıttığı sorgulanıyor. İstanbul’da kimi ilçelerde saat 20.10 itibariyle öğretmen eksiklerinin bulunduğu okul WhatsApp gruplarında paylaşılan bilgiler arasında.

Haber Merkezi

Türkiye’de pandemi kontrol altına alınmadan ilk büyük sınavını yarın gerçekleştirecek. Öğrenci ve velilerden sınavların ertelenmesi yönünde talepleri görmezden gelen Milli Eğitim Bakanlığı yarın okulların sınava hazır olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2019-2020 yıllarında görevli öğretmen ve sınav salonu sayısı karşılaştıran sayıları Twitter hesabından paylaştı. Buna göre 2019'da yapılan LGS'de 148 bin 946 öğretmen görev almışken bu yıl 353 bin 158 öğretmen görev aldı. 2019 yılında 59 bin 568 sınav salonu varken 2020 yılında 111 bin 918 sınav salonu olacağını belirtti.

Peki gerçekler böyle mi?

Patronların Ensesindeyiz Öğretmen Ağı'na gelen ihbarlarda sınıflarda 2019 yılında olduğu gibi 20 öğrencinin sınava gireceği belirtildi. Alınan önlemin ise sadece sıraların sınıf ortamına dağıtılması ve öğretmen masalarına dezenfektanlar konulması olduğu gözlendi. Sınıf düzeni ve sınıf kapılarına asılan öğrenci listeleri, Bakan Selçuk’un verdiği bilgilerin ne kadar gerçeği yansıttığı sorusunu akıllara getirdi.

Sınavda görevli öğretmen sayısı yeterli mi?

İstanbul’da kimi ilçelerde saat 20.10 itibariyle öğretmen eksiklerinin bulunduğu okul WhatsApp gruplarında paylaşılan bilgiler arasında. Birçok öğretmen sınavda görev almak istemediği halde resen görevlendirildi. Bu görevlendirmelerde özellikle güvencesiz bir şekilde çalışan ücretli öğretmenlerin onayı alınmadan tercih edildiği belirtildi.