MHP'den sosyal medyaya TC kimlik no'suyla giriş için kanun teklifi

MHP, sosyal medyayla ilgili kanun teklifini Meclis'e sundu. Kanun teklifinde, sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilci bulundurma ve sundukları hizmetten yararlanmak isteyenlerden TC kimlik numarası isteme zorunluluğu gibi düzenlemeler yer aldı.

Haber Merkezi

MHP, ''İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi'' içeriğiyle hazırladığı kanun teklifini Meclis'e sundu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk tarafından sunulan kanun teklifinde, sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilci bulundurma ve sundukları hizmetten yararlanmak isteyenlerden TC kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilmesi, buna uymayan ağ sağlayıcılarına idari para cezası uygulanması gibi düzenlemeler yer aldı.

Söz konusu kanun teklifi ile ilgili soruları yanıtlayan ve teklifin içeriğine değinen Öztürk, ''Türkiye'den günlük erişimi 500 binden fazla olan, yurt içi veya yurt dışı merkezli sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma ve temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmekte, sunmuş oldukları hizmetten yararlanmak isteyenlerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilerek Türkiye'de sahte hesap açılmasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Diğer taraftan kimlik numaralarının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında korunması öngörülürken, yaptırımlara uymayan sosyal ağ sağlayıcılarına ağır idari para cezaları uygulanması da teklifimizde yer almaktadır'' dedi.