Kolombiya hükümeti ELN komutanı ve üç gerillanın öldürüldüğünü açıkladı

Kolombiya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ulusal Kurtuluş Ordusu ELN komutanlarından Mocho Tierra ile üç gerilla ordunun bombalı saldırısında öldürüldü.

Dış Haberler

Kolombiya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (ELN) Mocho Tierra adıyla tanınan komutanı bombalı saldırıda öldürüldü.

Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo, Bolivar bölgesinin Montecristo kırsalında hava kuvvetleri, ordu birlikleri ve polis tarafından yapılan ortak operasyonda ELN’nin Mocho Tierra adıyla bilinen komutanı ile üç gerillanın öldürüldüğünü açıkladı.

Gerçek adı bilinmeyen Mocho Tierra’nın yaklaşık 30 yıldır ELN üyesi olduğu biliniyor.

ELN Nisan ayında kooronavirüs pandemisi nedeniyle tek taraflı ateşkes ilan etmişti. Kolombiya’nın sağcı hükümeti ateşkesin sona ermesinin ardından eylemlerine başlayan ELN’yi petrol boru hatlarına yönelik bombalı saldırılar düzenlemekle suçluyor.

Yaklaşık 2 bin militanı olan ELN ile 2017’de Kolombiya hükümeti arasında başlayan barış müzakereleri iki yıl sonra Ivan Duque’nin devlet başkanlığına gelmesinin ardından durmuştu. Kolombiya’da gerilla mücadelesini sürdüren ELN, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) silah bırakmasının ardından ülkedeki en büyük gerilla gücü haline gelmişti.