İzmirliler toplandı: Düzeniniz batacak, kadınlar yaşayacak

Komünist Kadınlar'ın ve TKP'nin çağrısıyla Karşıyaka'da bir araya gelen İzmirliler 'Düzeniniz batacak, kadınlar yaşayacak' dedi.

Haber Merkezi

TKP ve Komünist Kadınlar'ın "Omuz ver, kadınlar yaşasın" çağrısıyla çok sayıda İzmirli Karşıyaka'da bir araya geldi.

Yurttaşların da destek verdiği basın açıklamasında Komünist Kadınlar adına konuşan Ekin Şen, "Kadınları şiddetten ve gericiliğin baskısından ancak ve ancak kendi örgütlü güçleri ve dayanışmaları kurtarır" dedi. 

Şen birkaç haftadır yeniden gündeme getirilen İstanbul Sözleşmesi'nin düzenin hem iktidar hem de muhalefet cephesinde tartışılmaya devam ettiği belirterek şunları söyledi:

"Bugün kadınları şiddetten korumak için uluslararası sözleşmelere muhtaç olan düzen kendisinin yürürlüğe koyduğu yasal düzenlemeleri bile uygulamaktan aciz kalıyor. Kadınlar elbette sadece sözleşmenin uygulanmasını değil şiddetin tamamen ortadan kalkmasını istiyor. Ne KADEM'in ve sermaye aktörlerinin sözleşmeye sahip çıkmasından ne de iktidarda sözleşme tartışmalarının yarattığı sarsıntılardan medet umuyoruz. Kadına yönelik şiddetin kaynağında sömürü ve gericilik olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bu sömürü düzeni sürdükçe kadınların şiddetin farklı türlerine maruz kalacağını biliyoruz. Şiddetin var olmasında payı olanların bugün İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyi savunması ise şiddet ve kadın cinayetlerinde suç ortaklığını gizleme çabasından başka bir şey değildir. Kadınları şiddetten ve gericiliğin baskısından ancak ve ancak kendi örgütlü güçleri ve dayanışmaları kurtarır."

Eylemde, "Kadın düşmanı katil AKP", "Eşitlik, özgürlük sosyalizmde", "Karanlığa boyun eğmeyeceğiz" sloganları atıldı.