‘Gülistan için mücadeleye devam etmeliyiz’

5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sürerken, soruşturmada yaşananlar ve arama çalışmalarındaki eksiklikler tepki çekmeye devam ediyor. Dosyayı inceleyen ve Dersim'de çeşitli görüşmeler yapan Avukat Müjde Tozbey Erden, 'Kızımız Gülistan için mücadeleye devam etmeliyiz' dedi.

Haber Merkezi

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak'tan bu yana haber alınamıyor.

Soruşturmanın şüphelinin üvey babasının görevli olduğu asayiş şube tarafından yürütülmesi tepkilere neden olurken, dosyada gelişme yaşanmamasının nedenlerinden birinin bu olduğu belirtiliyor.

Doku'nun kaybolmasına ilişkin şüphelilerden olan erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un telefonu ve SIM kartı üzerinde yapılan incelemede, Rusça yazışmalara “özel” olduğu gerekçesiyle bakılmadığı ortaya çıkmış, Abarakov’un SIM kart incelenmesinden de önceden haberdar olduğu öğrenilmişti.

5 Ocak’tan beri haber alınamayan Gülistan Doku’ya incelemeden bir gün önce, sadece 26 Şubat günü mesaj attığı ortaya çıkan Abarakov’un durumu ve üvey babasının polis olması şüpheleri artırırken, Gülistan’ın ailesi soruşturma sürecinde ve aramalara ilişkin yaşanan eksikler nedeniyle tepkilerini dile getiriyor.

‘Dosyayı inceledik, birçok görüşme yaptık…’

Dersim’de incelemeler yapan ve Gülistan dosyasını inceleyen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, yaşananlara ilişkin soL’a açıklamalarda bulundu.

“Gülistan kızımız, günlerdir kayıp. Gülistan’ın bulunmasına katkıda bulunmak için Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları ile Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Prof.Dr. Ümit Biçer ile birlikte Dersim’e gittik ve birçok araştırma yaptık” derken, “Öncelikli olarak Gülistan ile ilgili tüm materyalleri ve dosyaları inceledik. Gülistan’ın ailesi ile görüşmeler yaptık. Gülistan’ın soruşturmasında Gülistan’ın tüm okul arkadaşları ve öğretmenleri ile görüştük, tanık beyanlarını aldık. Gülistan’ın en son görüldüğü köprü üzerinde incelemelerde bulunduk ve çekimler yaptık. Gülistan’ı baraj suyunda arayan ekipler ile görüşmeler yaptık. Gülistan’ın soruşturmasında büyük emeği geçen Tunceli Barosu ve avukatları ile görüştük. Gülistan’ı arayan Tunceli Valiliği, Dersim Belediyesi ve Tunceli Başsavcılığı ile uzun görüşmeler yapıp, neler yapabileceğimizi konuştuk. Ve daha birçok şey yaptık” ifadesini kullandı.

‘Maalesef nerede olduğuna ilişkin kesin verilere ulaşamadık’

“Tüm bu çalışmalar sırasında amacımız ülkemizde her gün kaybolan, öldürülen, intihara sürüklenen kadınlar arasına Gülistan’ın konulmasını önlemek, Gülistan’ı ailesi ve arkadaşları ile bir araya getirmekti. Diğer dostlarımızın, meslektaşlarımızın ve kurumların yaptığına katkıda bulunmaya çalıştık” diyen Erden, şöyle konuştu:

Bu süreçte Tunceli Başsavcılığının, Dersim Belediyesi’nin, Tunceli Barosunun ve meslektaşlarımızın ellerinden gelebilecek her şeyi yapmaya çalıştıklarını gördük.

Ancak yaptığımız çalışmalar neticesinde maalesef Gülistan’ın nerede olabileceğine dair kesin verilere ulaşamadık. 

Bu nedenle hep beraber aramaya ve kızımız Gülistan için mücadeleye devam etmeliyiz.