Bolivya Senatosu Başkanı seçim erteleme talebini reddetti

Bolivya Senatosu Başkanı Eva Copa, ABD destekli darbe yönetiminin lideri Añez'in genel seçimlerin ertelenmesi talebini reddetti ve Añez'i temel hak ihlallerinde bulunmakla ve koronavirüs pandemisini siyasi fırsata çevirmeye çalışmakla suçladı.

Dış Haberler

Bolivya Senatosu Başkanı Eva Copa, ABD destekli darbenin ardından kendini devlet başkanı ilan eden Jeanine Añez'in genel seçimlerin 6 Eylül sonrasına ertelenmesi talebini reddetti.

Telesur'da yer alan habere göre, Añez'e mektup gönderen Copa, kendisine genel seçimler için meclisi toplama görevini yerine getirme çağrısında bulundu ve kendisini temel hak ihlallerinde bulunmakla ve koronavirüs pandemisini siyasi fırsata çevirmeye çalışmakla suçladı.

Añez'i hukuku çiğnemekle suçlayan Copa, "Anlaşılan o ki, siz ve diğer siyasi liderler, halk tarafından seçilmediğiniz için seçimin gerçekleşmesini istemiyorsunuz ve sandıklara gitmeden bulunduğunuz yerde oturmaya devam etmek istiyorsunuz" dedi.

Sosyalizme Doğru Hareket (MAS) üyesi olan Copa, "Bolivya halkı bugün yalnızca sağlık krizinden değil, aynı zamanda başka bir pandemi olan açlıktan da muzdarip. Çokuluslu Devlet'imizin farklı ekonomik, toplumsal ve kültürel gerçekliğiyle yaşamaya ilişkin bir yanıtınız yok" açıklamasında bulundu.

Copa, ayrıca Añez'e, darbeyle birlikte iktidara gelmesinin ardından bazı medya kuruluşlarına "bunun yalnızca bir geçiş dönemi olduğunu, tek amacının seçim çağrısı yapmak olduğunu" söylediğini hatırlattı.

Copa'nın mektubu sosyal medyada yayınlamasının ardından Bolivya'nın pek çok bölgesinden insanlar seçim talebiyle seslerini yükseltti ve Añez'in seçimi erteleme niyetini kınadı.

Bolivya halkı, aynı zamanda siyasi işkencelerin ve yolsuzlukların sonlandırılması yönündeki taleplerini dile getirdi ve Covid-19 pandemisine ilişkin düzgün politika izlenmesi gerektiğini vurguladı.