Bilal’in güreş arkadaşı makama doyamadı: Artık hep kaçak güreşiyor!

İki kez olimpiyat şampiyonluğu yaşamış bir güreşçiydi Hamza Yerlikaya, kariyerinin bu kısmını bitirir bitirmez bindiği AKP kayığında yükseldikçe yükseldi. Vekil oldu, cumhurbaşkanı danışmanı oldu, bakan yardımcısı oldu ve şimdi de banka yönetici…

Haber Merkezi

“AKP'nin düzenlediği ‘gençlik festivali’ tuhaf görüntülere ev sahipliği yaparken, festivalin en ilginç anlarından birinde Bilal Erdoğan ve Hamza Yerlikaya mas güreşi yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakem olduğu müsabaka berabere bitti.”
    
Genç yaşta birçok başarı elde eden, iki kez olimpiyat, 3 dünya ve 8 avrupa şampiyonluğu kazanmış bir isimdi.

AKP 'kariyerinde' ödüle doymadı...

Sporculuk kariyerini noktaladığında AKP kayığına bindi. O günden bugüne spordan kazandığı parayı katlamaya devam etti. 

Önce AKP’nin arka bahçesi olan Güreş Federasyonu Başkanı oldu, sonra 2007 yılında AKP’den Sivas milletvekili seçildi. Kayda değer bir vekillik hikâyesi bulunmayan Yerlikaya, milletvekilliği görevinin ardından 2012 yılında Güreş Federasyonu Başkanı seçildi.

Vekil seçilemem diye makamından istifa etmedi

2015 yılında yeniden vekil seçilmek için gözünü AKP kulislerine diken Yerlikaya, bir ayak oyununa da imza atarak Federasyon Başkanlığı’ndan istifa etmeden vekil adayı olacaktı. Vekil olamazsa en azından elinde federasyon kalsın istiyordu. Evet, vekil olamadı ama Erdoğan’ın oğlunun güreş arkadaşına bir sürprizi vardı.

Başdanışman, bakan yardımcısı...

Seçimlerden kısa süre sonra Erdoğan tarafından “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı” olarak atandı. Erdoğan’ın onlarca “başdanışmanından” biri oldu Yerlikaya

Bu da yetmedi, sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu.

Bakan yardımcılığı sırasında Başakşehir’in kollandığı haberlerinin ortasında futbol hakemlerine yönelik seminerde konuştu. “Siz maçı yönetiyorsunuz, bir de Cumhurbaşkanımız anbean elinde cep telefonu ile izliyor. Her anı, pozisyonu böyle tek tek inceliyor” diyerek hakemlere ince de bir mesaj gönderdi Yerlikaya.

Kaç maaş birden alıyor?

Olimpiyat şampiyonluğu, AKP vekilliği, Erdoğan’ın başdanışmanlığı ve bakan yardımcılığı kesmedi Yerlikaya’yı. Şimdi de Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyesi oldu.

Buradan da binlerce lira maaş alacak. Tıpkı diğer görevlerinde de olduğu gibi, binlerce liralık ücrete konmaya devam edecek.