Biden Cumhuriyetçileri bölme peşinde

Demokrat Parti'nin muhtemel başkan adayı Joe Biden'ın, Cumhuriyetçi Parti içindeki Trump karşıtlarının desteğini sağlamaya çalıştığı belirtiliyor.

Dış Haberler

Bernie Sanders’ın kampanyasını askıya aldığını açıklamasının ardından Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı haline gelen Biden’ın gizlice Cumhuriyetçi Parti içinden kendisini destekleyecek bir grup oluşturmaya çalıştığı iddia edildi.

Daily Beast isimli haber sitesinde yer alan haberde, Cumhuriyetçi Parti içindeki Never Trump (Trump Asla) grubunun önde gelen isimleri tarafından son dönemde verilen röportajlarda, Biden’ı destekleyecek bir grubun oluşturulmaya çalışıldığına dair ipuçlarının görüldüğü ileri sürüldü. 

Haber sitesinin dayandığı Cumhuriyetçi kaynak, ‘‘Biden için Cumhuriyetçiler’’ adı verilen hareketin bir parçası olan grubun henüz oluşma aşamasında olduğunu belirterek ‘‘mutlaka ortaya çıkacak ama esas sorun ne ölçüde ve hangi biçim altında?’’ dedi. Haber sitesine konuşan kaynak, ‘‘Bunun gibi bir şeyin vaktinden önce sokağa dökülmesini istemesiniz. Bu işleri çok daha zorlaştırır’’ diye konuştu.

Bir başka Cumhuriyetçi kaynaksa, bu tür bir grup oluşturmaya yönelik herhangi bir çabanın, muhtemelen Biden’ın kampanyasının dayandığı geniş ağdan geleceğini belirterek, ‘‘kişisel izlenimim, resmen kampanyanın bir parçası olarak ortaya çıkacakları’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti içindeki Trump karşıtı hizbin önde gelenleri arasında Arizona Senatörü Jeff Flake, Wisconsin merkezli siyasal analizci Charlie Sykes, muhafazakâr medya devi Bill Kristol, eski Cumhuriyetçi Ulusal Komite Başkanı Michael Steele, kampanya operatörü Steve Schmidt, eski Cumhuriyetçi Senatör David Jolly ve köşe yazar Mona Charen’ın isimleri geçiyor.

Geçtiğimiz ay başında verdiği bir demeçte başa geçmesi halinde kendisini destekleyecek çok sayıda Cumhuriyetçi olduğunu söyleyen Biden’ın, kampanyasının ilerleyen aşamalarında Trump karşıtı Cumhuriyetçileri kendi yanına çekmek için yeni adımlar atması bekleniyor.