Belediye, işçileri masaya çağırdı: Altındağ’da eyleme ara verildi, çöpler şimdilik toplandı

Altındağ Belediyesi işçileri zamlı ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle başlattıkları iş bırakma eylemine ara vererek dün akşam işbaşı yaptı. İşçiler yarınki toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor.

Haber Merkezi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde AKP’li belediye seçim öncesi imzalanan ek protokole uymayarak işçilerin maaşlarına ek zammı yansıtmadı.

Uğradıkları haksızlık karşısında belediye yönetiminden ve yetkili Hizmet-İş Sendikası’ndan muhatap bulamayan işçiler, ek protokole uyulması ve zamlı maaşlarının yatırılması talebiyle iş bırakma eylemine başladı.

8 Nisan’da başlayan eylem nedeniyle ilçede biriken çöpleri toplamak için CHP’li Büyükşehir belediyesi araçlarını gönderdi, “halk sağlığı” bahanesiyle grev kırıcılık yaptı.

AKP’li belediye de eylemlerini “yasadışı” ilan ettiği işçilere işbaşı yapmadıkları takdirde çöplerin toplanması için “özelleştirme” yoluna gideceği tehdidinde bulundu. Belediye ayrıca iş bırakma eylemine katılan 17 işçiyi işten çıkardı.

İşçiler önceki gün bir açıklama yaptı. Sendikadan ve belediyeden hiçbir yetkilinin kendilerine ulaşmadığını, ek protokole uyulması için eylemlerine devam edeceklerini duyurdu. İşçiler ayrıca işten çıkarılan arkadaşlarının işe geri alınmasını ve bu işçilere yönelik olası baskı ve mobbingin önlenmesini talep etti.

Altındağ Belediyesi dün başka ilçe belediyelerinin araçlarını çöplerin toplanması için ilçeye sokarken tepki gösteren direnişteki işçilerse polis müdahalesiyle karşılaştı.

soL’un edindiği bilgiye göre belediye yönetimi dün işçilere bir telefon mesajı gönderdi ve Cumartesi günü (yarın) konunun sendika ve belediye yetkililerinin de katılacağı bir toplantıda görüşüleceğini duyurdu.

Belediye, işçilere gönderdiği mesajda haklı eylemlerini yine “yasalara aykırı” diye niteledi.

Altındağ Belediyesi’nin biriken çöplerin toplanması için dışarıdan bir firmayla anlaşma yoluna gitmesine engel olan işçiler dün belediyeden gelen mesaj üzerine akşam vardiyasında iş başı yaptı.

Edinilen bilgiye göre işçiler yarın belediye ve sendika temsilcileriyle yapılacak toplantıdan bir sonuç alınamazsa iş bırakma eylemine devam etmeyi planlıyorlar.

Öte yandan ANKA'nın haberine göre belediye işçisi Sefer Çetin, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Cebrail Aslan ile yapılacak görüşmeden sonuç alınmaması halinde eylemin devam edeceğini söyledi.

Çetin “Görüşme neticesinde ne olur henüz belli değil. Çıkan sonuca göre hareket edeceğiz. Arkadaşlarımızın onayını alacağız. İşten çıkarılan işçilerin işe geri alınması, ek protokolde yer alan maaş zammının verilmesi ve mobbingin kaldırılması taleplerimiz arasında. 17 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. İşe geri alınmalarını istiyoruz” dedi.