AKP’de ‘ıstakoz’ krizi: ‘Defolun partiden’ diyen Birinci eski paylaşımlarını unuttu

AKP'li Şebnem Bursalı’ya ıstakoz üzerinden tepki gösterip "defolun partiden" diyen AKP'li Mücahit Birinci lüks markalı paylaşımlarıyla gündeme geldiği günleri unutmuş gözüküyor.

Haber Merkezi

Ekonomi yönetiminin başındaki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in halka kemer sıkma, patronlara teşvik politikası yüzünden milyonlarca emekçi bayramda memleketlerine bile gidemezken, AKP’lilerin lüks paylaşımları gündem oldu.

AKP İzmir milletvekili Şebnem Bursalı Monaco’daki yat kulübünde yediği 60 avroluk ıstakozun fotoğrafını Instagram hesabından yayınladı.

AKP'li vekil Şebnem Bursalı ıstakoz paylaşımını daha sonra Instagram hesabından kaldırdı

Eski AKP Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz de torunlarıyla gittiği tatilden fotoğrafları “Maldivler güzel ama torunlarla başka güzel” diyerek paylaştı.

Gazeteci İsmail Saymaz Filiz’in paylaşımını alıntılayarak “Seçime kadar ‘kefenimizi giydik, bekle Kudüs…’ Seçimden sonra ‘Şortlarımızı giydik, yallah Maldivler…’” diye yazdı.

Öte yandan AKP İzmir Milletvekili eski gazeteci Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşması AKP’de de kriz yarattı.

AKP Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, Bursalı için sosyal medya hesabından "Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz…" diye yazdı.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'yse Bursalı'nın AKP'den istifa etmesini istedi. ”Hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz” ifadelerini kullanan Birinci hızını alamadı, Bursalı’ya “Partimizden defolup gidin kardeşim” diye seslendi.

Birinci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ıstakoz yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. 

Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok. Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir kardeşim!
 
Burada artık bu tavırda olanlara yer yok! Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor. Aslında tek cümle yeter: "Partimizden defolup gidin kardeşim.” Konu bu kadar basit
.”

Lüks marka atkısı gündem olunca 'azgın azınlık' demişti

Üç yıl önce “Enflasyon biraz da psikolojik bir hadisedir” sözlerini sarf eden Birinci, o dönemde lüks aksesuar merakıyla gündeme gelmişti.

Birinci’nin sosyal medya hesabından “Bakın boru değil bu” diye Porsche marka aracıyla, “Çöpe salladığım Pradalar bunlar” şeklinde Prada marka güneş gözlüğüyle yaptığı paylaşımlar gündeme gelirken, Louis Vuitton marka atkısıyla çekilen bir fotoğrafı da o günlerde çok konuşulmuştu.

Yurttaşlar hayat pahalılığıyla boğuşurken o günlerde 330 pound değerindeki Louis Vuitton marka atkısını savunan Birinci kendisini eleştirenlere “azgın azınlık” demiştı.

Birinci "Aslında sıkıntı şu... Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi... Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki... Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, ''Bizimkiler'' dizisindeki kapıcılarız” ifadelerini kullanmıştı.