AKP yargısı ve polisi seyretmeye devam ediyor: 'Ben ölünce mi yardım edeceksiniz' sözleri hâlâ akıllarda...

Ayşe Tuba Arslan kendisini tehdit eden eski eşiyle ilgili son iki yılda 23 kez suç duyurusunda bulunmuş, 'Ben ölünce mi yardım edeceksiniz' demişti. AKP yargısı ve polisi seyretmiş, Arslan katledilmişti. Aleyna Çakır'ın da erkek arkadaşı Ümit Uygun'dan şiddet gördüğü, ölümle tehdit edildiği, hatta bayılana kadar dövüldüğü bilinmesine rağmen yargının ve polisin yine seyrettiği…

Haber Merkezi

Ankara’da intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından şiddet gördüğü, ölümle tehdit edildiği, bayılana kadar dövüldüğü ve baygın olduğu sırada saldırganın canlı yayın bile yaptığı ortaya çıktı.

Bu görüntülere ve ölüm tehditlerine rağmen Uygun’un serbest bırakıldığı ve sadece bir ay uzaklaştırma cezası verildiği ortaya çıktı.

Uygun’dan şiddet gördüğü açık olan, tehditler nedeniyle yeniden birlikte olmaya zorlandığı belirtilen Çakır’ın hayatını kaybettiği gün Uygun’a attığı mesajlarda “Acil aç Hemen Telefonu Hemen Aç Ara beni. Bu halime iyi bak Bu sana attığım son mesaj olacak belki. Değil hayatta rüyanda bile göremeyeceksin artık. Benim hayatımda annem babam yok kimsem yok. Şimdi sana söylediğimi iyi dinle. Şimdi şuan kendi canımdan vazgeçiyorum. Şunu unutma rabbime bıraktım benim hayatımı kim bu hale getirdiyse... Anamı babamı... Seni Geldiğin de bu eve beni canlı bulamayacaksın... Her şey herkes benim için bu gün son bulacak kim benim hayatımı s... herkesi vicdanıyla vebaliyle bırakıyorum bu saatten sonra” dediği ifade edildi.

Bu mesajlar olayın "intihar" olduğu iddiasına delil olarak gösterilirken, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı, Uygun'un HTS kayıtlarının incelendiği ve olay yerinde olup olmadığının araştırılacağı öğrenildi. Öte yandan bu mesajlar dahi, olayın baş sorumlusunun Uygun olduğunu gösterir nitelikte olarak değerlendiriliyor.


Çakır’ın ölümü sonrası emniyetin ve yargının şiddet gören, tehdit edilen kadınları nasıl korumasız bıraktığı bir kez daha ortaya çıktı.

AKP yargısı hep seyrediyor: Ayşe Tuba Arslan cinayeti hâlâ akıllarda

Yaşanan bu durum kendisini tehdit eden eski eşine ilişkin tam 23 kez şikayette bulunan ancak hiçbir önlem alınmaması sonrası katledilen Ayşe Tuba Arslan’ı akıllara getirdi.

Ayşe Tuba Arslan kendisini tehdit eden eski eşiyle ilgili son iki yılda 23 kez suç duyurusunda bulunmuş,mahkemeye verdiği son dilekçeyi "Ben ölünce mi yardım edeceksiniz" mesajıyla bitirmişti. 

Arslan’ın dediği gibi uzun süre sessiz kalan yargı, cinayet sonrası “adım” atmıştı.

Bakan bu sözleri anında unuttu

Kamuoyunda meydana gelen büyük tepki sonrası Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir açıklama yapmış, “Defalarca emniyete, yargıya, savcılığa ihbar ve şikâyette bulunmasına rağmen bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Bir kadının yaşam hakkı, feryat figanlar arasında gasp edildi. Burada herkesin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekmektedir. Kolluk makamlarının olayı ne için önleyemediği, savcılık makamları hangi aşamada ne gibi eksiklikleri var, hepsi masaya getirilmeli” demişti.

Kadın cinayetleri artıyor: 2020’de 119 kadın cinayeti

Kadına şiddet vakaları ve kadın cinayetleri, AKP iktidarında giderek artarken, AKP yargısı tüm bu sürece seyirci kalmakla yetiniyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platfomu'nun Ocak 2020 Raporu'na göre ülke genelinde 27 kadın cinayeti işlendi.

Şubat ayı raporuna göre ise ülke genelinde işlenen kadın cinayeti sayısı 22 oldu.

Mart ayında kadın cinayeti sayısı 29’a yükselirken, nisan ayında ise 20 kadın cinayeti yaşandı.

Mayıs ayında ise 21 kadın cinayeti yaşanırken, salgın dolayısıyla eve kapanmanın arttığı bu aylarda şiddet gördüğü için yardım isteyen kadınların sayısı yüzde 55 arttı.