Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ekmeklerini dağıtan 3 kişi gözaltına alındı

Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Yunusoğlu Mahallesi'nde 3 kişi, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekmekleri yurttaşlara dağıttıkları için gözaltına alındı.

Haber Merkezi

Yüreğir İlçesine bağlı Yunusoğlu Mahallesi esnafından Mevlüt Kaya, Cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesi'nin mahallede dağıtılmak üzere gönderdiği 3 bin tane ekmeği gönüllü olarak yoksul vatandaşlara ulaştırdıktan bir gün sonra ekmeklerin dağıtımını birlikte yaptığı 3 kişinin evlerinden gözaltına alınarak Doğankent Karakolu'na götürüldüğünü söyledi.

CHP'li vekilden tepki

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda gözaltı işlemine tepki göstererek şunları söyledi:

"Korona’nın etnik kökeni, dini, vatanı, partisi yok! Dünya; iftarda aş, sokağa çıkana maske dağıtan, salgında işini kaybeden biçareye iş yaratan belediyeleri örnek alıp överken, garibe ekmek-pide dağıtanı gözaltına alan ‘partizanlık virüsü’ ile yönetilen ülke iflah olmaz!" dedi.

Zeydan Karalar açıklama yapmıştı 

Halka bedava ekmek dağıtımı yapılmasının yasaklanmasının ardından katıldığı bir programda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar "Ekmek dağıtımanın 'terörizm'le ilişkilendirilmesini anlamıyorum. Parasız ekmek dağıtamazsın dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım" demişti.