YSK'de olağan itiraz süreci tamamlandı

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri olağan itiraz sürecinde toplamda 81 itiraza ilişkin nihai karar verildi.

Haber Merkezi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP 35, AKP 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1, İYİP ise 1 şehirde belediye başkanlığı kazandı.

Seçimin ardından ilçe, il seçim kurulları ile Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) şu ana kadar il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandırıldı. İtirazların 18'i AKP’den gelirken bunların 17'si reddedildi, 1'i kabul edildi.

CHP ve MHP'nin tüm itirazları reddedildi

CHP’nin Hatay dahil yaptığı 24 itirazın tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazının tamamı da reddedildi. DEM Parti’nin YSK’ye yaptığı 12 itiraz başvurusundan ise biri Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmak üzere 2 itirazı kabul edildi.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi’nin 9, Büyük Birlik Partisi’nin 4, İYİP'in 1, Vatan Partisi'nin 1 itirazı reddedildi. Ayrıca 3 belde için yapılan itirazlar da reddedildi. Böylelikle olağan itiraz süreci tamamlandı

7 Nisan’da başlayan olağanüstü itiraz süreciyse, 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. YSK’nin itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması beklenecek.

2 ilçeye kayyım atandı

YSK, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Kayseri'nin Pınarbaşı ve Şanlıurfa'nın Hilvan ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. 

CHP'nin önde tamamladığı Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesi'ne de kayyım atandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, ilçede CHP'nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82, Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde de seçimlerde 6 bin 960 oy ve yüzde 33,20 oy oranıyla DEM Parti adayı Serhan Paydaş birinci olmuştu. 3 dönem belediye başkanlığı yapan AKP'nin adayı Aslan Ali Bayık'ın ise 6 bin 439 oy ve yüzde 30,72'lik oy oranıyla ikinci olması üzerine AKP, YSK'ye itirazda bulunmuştu. DEM Parti'nin kazanması sonrası seçimin yenilenmesine karar verilen Urfa Hilvan'da belediyeye kayyım atandı.

YSK'nin 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararı çerçevesinde, yenileme seçimleri 2 Haziran Pazar günü yapılacak.