Ticaret Bakanı: Uzak Doğu ülkelerine yürüttüğümüz tarım ürünü ihracatının önündeki engelleri kaldırıyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Uzak Doğu ülkelerine yönelik tarım ürünü ihracatı önündeki engelleri kaldırdıklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, Uzak Doğu ülkelerine yönelik tarım ürünü ihracatı önündeki engelleri kaldırdıklarını açıkladı.

Türkiye'de üretilen taze meyvelerin Uzak Doğu'ya ihracatının başlaması için 2003 yılında Uzak Doğu’ya Yaş Meyve İhracatını Geliştirme Komitesi'nin kurulduğunu vurgulayan Pekcan, komitenin çalışmaları sonucunda 2011’de Japonya’ya greyfurt, 2014’te limon, 2015’te Çin’e kiraz, 2018’de Seyşeller Cumhuriyeti’ne turunçgil, üzüm, erik, nar, domates, hıyar, biber, patlıcan ve marul ihracatının önündeki engellerin kaldırıldığını açıkladı. Pekcan, geçen yıl Güney Kora'ye kiraz ihracatı için izin çıktığını da hatırlattı.

Bazı ülkelerin çeşitli nedenler tarım ürünü ithalatı önündeki engelleri kaldırmasının zaman aldığını söyleyen Pekcan, ''Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınına rağmen alınan tedbirler eşliğinde ihracatta pazar çeşitlendirmesi çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda özellikle Uzak Doğu ülkelerine yönelik yürüttüğümüz tarım ürünleri ihracatının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz'' ifadelerini kullandı.