Mladiç’in son duruşması 2021’e ertelendi

Soykırımdan ve diğer savaş suçlarından yargılanan Bosnalı Sırp general Mladiç’in son duruşması gelecek yıla ertelendi.

Haber Merkezi

Yeni koronavirüs pandemisi nedeniyle temyiz duruşması ertelenen, 1992-95 yılları arasında Republika Srpska'nın kuvvetlerinin kumandanlığını yapan Ratko Mladiç'in soykırım ve diğer savaş suçlarıyla ilgili duruşmasındaki nihai karar gelecek yıl verilecek.

Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Başkanı Carmel Agius, BM Güvenlik Konseyi'ne Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, Ratko Mladiç davasındaki son kararın temyiz duruşmalarının yapılmasından dokuz ay sonra verileceğini söyledi.

Temyiz duruşmalarının tarihleri, koronavirüs pandemisi nedeniyle henüz belirlenmezken Agius karar için olası bir tarih sunmadı.

Agius, eski Sırp devlet güvenlik şefleri Jovica Stanisiç ve Franko Simatoviç'in yeniden yargılanmasına ilişkin kararın 2021 yılına kadar verilmeyeceğini söyledi. Agius, “Duruşma kararının Nisan 2021'e kadar çıkması bekleniyor” dedi.

Mahkeme Mladiç'i Kasım 2017'de ömür boyu hapse mahkum etti.

Geçen ay, mahkeme, yeni koronavirüs pandemisine bağlı seyahat kısıtlamaları nedeniyle temyiz duruşmalarını bir sonraki duyuruya erteledi.

Mahkemenin 16 ve 17 Haziran'da savunma ve kovuşturma temyizlerini dinlemesi gerekiyordu, ancak duruşmalardan önce bazı hakimlerin katılamayacağı açıklanmıştı.