Korona günlerinde aydınlanma video konferansları

Bilim ve Aydınlanma Akademisi, Sosyalist Gelecek ve Planlama Çalıştayı'nı gelecek hafta tamamlarken, toplumcu bilimcilerin sözünün duyulduğu yeni bir etkinlik düzenleyecek. 

bilim ve aydınlanma

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA), Sosyalist Gelecek ve Planlama Çalıştayı'nı gelecek hafta tamamlamasıyla birlikte yeni bir çevrim için etkinlik başlatma kararı aldı. Bilim dışı ve bilimsellik iddasındaki birçok zırvalığın etrafa saçıldığı, medya ile aklın kuşatılmaya çalışıldığı bu karantina günlerinde toplumcu bilimcilerin sözünün duyulduğu bir dizi video konferans yapılacak. 

Akademinin bilim dallarının sorumluluğunda planlanan konferansların ilki 21 Mayıs akşamı, şu günlerin en merak edilen konusu üzerine "Biyolojik evrimin ilkeleri ve virüsler" başlığında Ergi Deniz Özsoy ile gerçekleştirilecek. Ardından 28 Mayıs Perşembe "İnsan evrimi" başlığında Mehmet Somel'in sunumuyla devam edecek.

İlgi çeken konulardan birisi de yeni teknolojiler ve yapay zeka. Bu başlıkta 4 Haziran Perşembe akşamı Yavuz Köroğlu ve Anıl Çınar konuşacak. 11 Haziran Perşembe akşamı Yıldıray Ozan ile matematik ve sonsuzluk üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. İnsanın yalnız olamayacağı ve sosyalliği salgın günlerinde tekrar sorulurken "İnsan bencil midir?" sorusunu Nevzat Evrim Önal 18 Haziran Perşembe akşamı gündeme taşıyacak.

Konferanslar dizisi fizik alnında temel bir kuram olan kuantum ve yorumları üzerine "Kuantum kuramında idealist sapmalar" başlığında Hasan Karabıyık'ın sunumuyla 25 Haziranda tamamlanacak.

Mayıs ayında başlayacak video konferanslar Haziran ayının sonuna kadar perşembe akşamları saat 21:00 de, BAA'nın Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacak.   

BAA'nın video konferanslarına Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.