İYİP'te kurultay krizi: 'İktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro'

Bahçeli'den sonra Erdoğan'ın da Akşener'e 'koltuğunu bırakma' dediği iddia edildi. İYİP yalanaldı. Partinin başkan adaylarından Aydın, iktidarın kurultayı iptal ettirmek için çalıştığını söyledi.

Haber Merkezi

CHP'nin ittifak çağrılarını reddederek seçimlere "hür ve müstakil" katılan İYİP, sadece Nevşehir Belediyesi’ni kazanmış ve ülke genelinde oyların yüzde 3,77'sini almıştı.

Yenilgiden sonra olağanüstü kurultay düzenleneceğini açıklayan İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan’daki kurultayda aday olmayacağını açıklamıştı.

Bugüne dek adaylığını ilan eden isimler arasında öne çıkan iki isim partinin grup başkan vekili Müsavat Dervişoğlu ve grup başkanı Koray Aydın.

Koray Aydın: İktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro

Koray Aydın, bazı vekil ve il başkanlarının olağanüstü kurultayı iptal ettirmeye çalıştığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı 2 sayfalık bir açıklama yayımlayan Aydın, bu durumu 2016’da MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinin iptal edilmesine benzetti.

Kurultayın iptal istemini "iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro" olarak tanımlayan Aydın, Bahçeli’nin "Akşener İYİP'in başında kalması gerektiği" yönündeki demecini hatırlattı.

Daha sonra Meral Akşener’e seslenen Aydın, şunları dedi: “Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, aynı zamanda Sayın Meral Akşener’in duruşuna, itibarına ve siyasi kariyerine de büyük zarar verecektir. Söz, İYİ Parti’yi siyasi intihara sürükleyecek senaryoyu yazanların değil, delegenin olmalıdır. Demokrasinin ve hukukun gereği budur.”

İYİP yalanladı: Erdoğan Akşener'e 'bırakma' demedi

Politikyol'un aktardığı kulis bilgilerine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bayram tebriği için aradığı Meral Akşener’e aday olmama kararı için “Bırakmamanız daha isabetli olabilir” dedi.

Haberden saatler sonra açıklama yayımlayan İYİP, Erdoğan ile Akşener arasında böyle bir diyaloğun yaşanmadığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, ikili bu görüşmede sadece bayramlaştı. 

Geçtiğimiz gün MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Akşener’in partisinin başında kalması gerektiğini" söylemişti.