Hamas ve İsrail heyeti Kahire'de: Ateşkes ve esir takası için anlaşma sağlanamadı

Gazze'de ateşkes görüşmeleri için Mısır başkenti Kahire'de buluşan Hamas ve İsrail heyetleri, görüşmelerde ilerleme kaydedemedi.

Dış Haberler

Bir Hamas yetkilisi, Mısır başkenti Kahire'de İsrail, Katar ve ABD'den heyetlerin de katıldığı yeni tur Gazze ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Reuters'a konuşan yetkili, "Henüz bir ilerleme yok" dedi.

Mısır'ın devlet kanalı Al-Qahera News TV, üst düzey bir Mısırlı kaynağın, heyetler arasında bazı başlıklarda anlaşmaya varılmasıyla görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini söylediğini aktarmıştı.

İsrail ve Hamas, Cumartesi günü CIA Direktörü William Burns'ün Kahire'ye gelmesinin ardından Pazar günü Mısır'a heyet göndermişti. 

Hamas heyetinin, bu sabah saatlerinde Kahire'de Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil ile Gazze'de ateşkes ve İsrail'le esir değişimi konularını ele aldığı belirtilmişti.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de savaşan İsrail ve Hamas, şu ana kadar ana talepleri konusunda anlaşma sağlayamadı.

İsrail askerleri Gazze'nin güneyinden çekiliyor

Diğer yandan, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyinden askerlerini çekmeye başladığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, geri çekilme kararının Refah kentine yapılacak saldırı hazırlıklarının bir parçası olduğunu söyledi.

İsrailli güçler Hizbullah komutanını öldürdü

İsrail'in bugün erken saatlerde güney Lübnan'a düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın bir saha komutanının hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu ve Lübnanlı iki güvenlik kaynağı, İsrail'e ait savaş uçaklarının el-Sultaniye köyünü vurduğunu ve Hizbullah'ın seçkin Radwan birliğine bağlı bir saha komutanı olan Ali Ahmed Hassin'i öldürdüğünü aktardı. Saldırıda iki Hizbullah militanının daha hayatını kaybettiği kaydedildi.