Vali Gül Filistin'e destek sınırını çizdi: Gemilerden bahsetme, hilafet iste, Galata'ya bile izin var

İstanbul Valisi Gül, İsrail'le ticareti protestolara yönelik polis şiddeti sonrası yaptığı açıklamada protestocuları "beşinci kol faaliyeti yaptığınızın farkındayız" ifadeleriyle hedef aldı.

Haber Merkezi

İktidarın İsrail'le ticareti sürdürmesini protesto etmek üzere önceki gün Taksim'de toplanan "Filistin İçin Bin Genç" grubuna yönelik polis şiddetine tepkiler sürerken İstanbul Valisi Davut Gül'den bir açıklama geldi.

Gazze'de soykırım sürerken Türkiye'den İsrail'e mal taşıyan gemileri protesto edenleri hedef alan Vali Gül, "farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal gruplar" ifadesini kullandı. Gül, bu grupların "iyi niyetli" vatandaşları kullanarak "beşinci kol faaliyeti" yaptığını iddia etti.

İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 1 Ocak sabahı AKP yanlısı gerici oluşumların çağrısıyla düzenlenen ve hilafet çağrılarının yapıldığı Galata Köprüsü'ndeki yürüyüşü hatırlattı. Filistin'e destek için "makul talepler"in karşılandığını savunan Gül "Tarihinde hiçbir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır" ifadesini kullandı.

Önceki günkü eylemlere katılanlara yönelik Gül'ün "Katil aranıyorsa İsrail'e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar" sözleri dikkat çekti.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İstanbul'da, Filistin'e destek, İsrail'i protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Tarihinde hiçbir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır. Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir. Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların 'iyi niyetli' vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız! Katil aranıyorsa İsrail'e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar."