ExxonMobil Kıbrıs’taki sondaj faaliyetlerini erteledi: Koronavirüs önlemi

ABD’li enerji tekeli ExxonMobil Kıbrıs açıklarında Temmuz ayında yapılması planlanan iki sondaj programını Eylül 2021’e erteledi.

DIŞ HABERLER

ABD’li enerji tekeli ExxonMobil, Kıbrıs açıklarında Temmuz ayında başlaması planlanan iki arama sondajı programını Eylül 2021’e erteledi.

Erteleme kararının koronavirüs pandemisine bağlı olarak enerji fiyatlarındaki düşüş nedeniyle alındığı bildirildi.

Şirket Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti'ne gönderdiği mektupta koronavirüs pandemisine bağlı olarak 10 numaralı parseldeki iki arama sondaj programını daha önce planlanan Temmuz ayında başlatmayacağını, faaliyetin gelecek yılın Eylül ayına ertelendiğini bildirdi.

Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis, Omega TV’ye yaptığı açıklamada ExxonMobil’in dünyanın başka bölgelerindeki sondaj faaliyetlerini de ertelediğini söyledi ve “Yine de şirketin Münhasır Ekonomik Bölgemizdeki arama programına bağlı kalması son derece önemli” diye konuştu.

ExxonMobil’den geçen ay yapılan açıklamada şirketin yatırım harcamalarını 33 milyar dolardan 23 milyar dolara düşüreceği ve koronavirüs pandemisine bağlı olarak küresel petrol talebinde yüzde 20-30 düşüş öngördüğü belirtilmişti.

Kıbrıs Enerji Bakanı Lakkotrypis, Fransız Total ile İtalyan Eni şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyumunsa sondaj faaliyetleriyle ilgili herhangi bir erteleme kararı konusunda henüz hükümeti resmi olarak bilgilendirmediğini kaydetti.