Yunanistan sınırdaki çitleri genişletecek, bölgeye 400 polis gönderecek

Yunanistan’ın Evros ilini ziyaret eden Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, sınırda yeni çitlerin kurulacağını ve bölgeye 400 polisin gönderileceğini açıkladı.

Dış Haberler

Yunanistan, Türkiye’den ülkeye göçmen akışına engel olmak üzere sınırdaki çitleri genişletmeye ve bölgeye yeni polis sevkıyatına hazırlanıyor.

Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, bugün sınırdaki Evros iline yaptığı ziyarette göçmen akışını durdurmak için sınır boyundaki çitlerin genişletileceğini açıkladı.

Bölgeyi ziyaretinin sınırda herhangi bir acil gelişme nedeniyle olmadığını söyleyen Hrisohoidis, ziyaret nedeninin koronavirüs salgını yüzünden son aylarda durdurulan sınır muhafızlarının sevkıyatına ilişkin olduğunu belirtti.

Kathimeri’nin haberine göre Hrisohoidis, sınırda görev süresi dolan polislerin geri döneceğini ve yerlerine aylar önce görevlendirilen ancak salgın nedeniyle eğitimleri yapılmayan 400 polisin yerleştirileceğini söyledi.

Sözkonusu sevkıyatın eğitimlerin tamamlanmasının ardından Eylül sonlarında yapılacağını belirten Bakan, Avrupa Birliği’nin Frontex Sınır Koruma Ajansı’nın da bölgedeki faaliyetlere destek verdiğini kaydetti.