TKP'den Halepli gencin ölümüne ilişkin açıklama: Gençlerin hayatını kaybetmesine kaza denilemez

Türkiye Komünist Partisi Adana İl Örgütü, Adana'da polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle kalbinden vurularak öldürülen Halep'li Ali El Hemdan hakkında bir açıklama yaparak, savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen, salgın sürecinde çalışmak zorunda kalan gençleri hatırlattı ve 'Bu düzen neresinden tutulsa elde kalmaktadır' dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Adana İl Örgütü, Adana'da yirmi yaşının altında olduğu, çalıştığı için sokağa çıktığı ve ceza yemekten korktuğu için polislerden kaçtığı söylenen ve polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle kalbinden vurularak öldürülen Halep'li Ali El Hemdan hakkında bir açıklama yaptı.

TKP açıklamasında, "Savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen, salgın sürecinde çalışmak zorunda kalan bir gencin ölümü bir gerçeği bir kez daha açıklıkla göstermiştir. Bu düzen neresinden tutulsa elde kalmaktadır. Gençlerin ölmediği bir düzen mümkün." denildi.

Yandaş basın Halep'li Ali El Hemdan'ın öldürülmesini, "bacağından vuruldu" diye haberleştirirken,  Adana Valiliği ise ''Uyarı ateşi açılması esnasında  kazaen yaralanmıştır'' diye açıklama yapmıştı.