Sağlıkta Şiddet: AKP-MHP yeni yasa önerisi getirdi

Sağlıkçılar, Covid-19 salgını sürecinde zor şartlar altında çalışırken çok tartışılan 'Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’nin gündeme alınmasını AKP ve MHP oy birliği ile reddetmişti. AKP ile MHP aynı yasa teklifini dün Meclis'e sundu.

Haber Merkezi

Covid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için alınması gereken önlemler tartışılırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin İnfaz Paketi görüşmeleri öncesinde partilerin önerileri görüşüldü.

CHP Grubu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla “Sağlıkta Şiddet” Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

O anların görüntüsünü paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Alkış korumaz, yasa korur” demişti.

ÇARK  ETTİLER, AYNI YASA SUNULDU 

CHP'nin “Sağlıkta Şiddet" teklifinin gündeme alınmasını oy birliği ile reddeden AKP ile MHP dün aynı yasa teklifini Meclis'e sundu.

Meclis'e sunulan teklif, koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarına yeni haklar getiriyor. Cezaların ise yüzde 50 artırılması isteniyor.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan "Siyasi polemiklere alet etmeyelim. Bu konu başka. İnfaz yasasına ekleyelim zaman kaybetmeyelim" diye konuştu.

AİLE HEKİMLERİ DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir ise Covid-19 ile mücadele edilen şu dönemde sağlık çalışanlarını koruyan bir yasa çıkarmanın tam zamanı olduğunu belirtmişti.

Dr. Demir  “Böyle bir dönemde yorgunluğu ve aldığı risklere rağmen canla başla çalışmaktan imtina etmeyen sağlık çalışanlarının bu şevkinin ve mücadele azminin kırılmaması için sağlıkta şiddetin her türlüsüne karşı azami önlemler alınmalı, hızla derhal gerekli kanuni düzenlemeler yapılmalıdır.” demişti.