Öğretmenler, Patronların Ensesindeyiz'in kanalında canlı yayında buluştu

Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler 'kısa çalışma ödeneği', 'ücretsiz izin' gibi başlıkları tartışmak üzere Patronların Ensesindeyiz'in kanalında canlı yayında bir araya geldi.

Patronların Ensesindeyiz

Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler "kısa çalışma ödeneği", "ücretsiz izin" gibi başlıkları tartışmak üzere bir araya geldi.

Patronların Ensesindeyiz (PE) Youtube kanalında yapılan yayınla ilgili PE Özel Okul Öğretmen Dayanışma Ağı'nın açıklaması şöyleydi:

"Eğitim öğretim sürecinin koranavirüs salgını nedeniyle evlerde devam etmesiyle birlikte özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler için ciddi belirsizlikler otaya çıktı. Bu süreçte kurslarda çalışan pek çok öğretmen işsiz kaldı, öğretmenlerin evlerinde online derslere devam etmelerine ve iş yüklerinin daha da artmış olmasına rağmen ek-ders ücretleri yatmadı veya çoğu öğretmenin ücretlerinde ciddi kesintiler oldu. Bazı okullar kısa çalışma ödeneğine başvurduklarını öğretmenlere bildirdi. Önümüzdeki aylar ise öğretmenler için tam bir belirsizlik taşımakta. Pek çok öğretmen sözleşmelerinin süresinin 12 ay olmasına rağmen, patronların pandemi sürecini kendileri için bir fırsata çevirerek işten çıkarma veya öğretmenleri ücretsiz izne çıkarma seçeneklerini tercih edeceklerini düşünmekte.

Peki, bu süreçte özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler olarak neler yapmalıyız? Ne tür sorunlar yaşıyoruz ve bu sorunlara karşı neler yapmalıyız? Tüm bunları tartışmak üzere bir araya geliyoruz. Patronların Ensesindeyiz avukatı Nihal Yıldırım Selvi 29 Nisan Çarşamba akşamı, saat 20.30’da Patronların Ensesindeyiz Youtube kanalında bizlerle bir araya gelerek sorularımızı yanıtlayacak.

Patronların pandemi fırsatçılığına karşı bir araya gelelim, haklarımızı koruyalım!"