Laikliğe karşı saldırılar devam ediyor: YRP'nin ilk icraatı belediyelere hadisli tabela asmak oldu

31 Mart seçimlerinde toplam 65 belediye kazanan Yeniden Refah Partisi'nin ilk icraatı kazandığı belediyelerin binasına "Rüşvet alan da veren de mel’undur" yazılı hadis asmak oldu.

Haber Merkezi

Toplumsal yaşamın her alanını piyasacı ve gerici hamlelerle kuşatan düzen partileri, halkın inancını istismar ederek, dini siyasete alet etme yarışına girdi.

Özellikle seçim döneminde daha da şiddetlenen laikliğe karşı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Yeniden Refah Partisi (YRP), kazandığı belediyelerin binasına İslam peygamberi Muhammed'in hadisi olan "Rüşvet alan da veren de mel’undur" yazılı tabelalar astı.

İlk icraat hadisli tabela oldu

AKP ile benzer bir tabana seslenmekte olan YRP, AKP'nin yaşadığı gerilemeyi kendi lehine çevirerek, 31 Mart yerel seçimlerini üçüncü sırada tamamladı. Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye gelinde oyların yüzde 6,2'sini alan parti, 1 büyükşehir, 1 il, 39 ilçe ve 24 belde belediyesi kazandı.

Seçimi kazanan YRP'li belediye başkanlarının ilk icraatı ise laiklik ilkesine saldırmak oldu. Belediye binalarında yer alan belediye tabelalarının üzerine, "Rüşvet alan da veren de mel’undur" hadisinin yazılı olduğu tabelalar asıldı.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, söz konusu tabelaların asıldığı belediye binalarından birisinin fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşarak, "Elhamdülillah... Yeniden Refahlı Belediye Başkanlarımız söz verdiğimiz üzere tabelalarını asmaya başladılar. Ahlaklı Belediyecilik dönemi başlıyor” açıklamasında bulundu.

Erbakan, seçimler önce yaptığı bir konuşmada da "1 Nisan’dan itibaren birbirinden temiz ve dürüst, ahlakıyla, tevazusuyla, aile hayatıyla her bakımdan örnek belediye başkanlarımız inşallah görevine başlayacak ve ilk olarak belediyenin giriş kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını asacaklar. Ahlaklı belediyecilikte rüşvet, hırsızlık, suistimal, adam kayırma, torpil, çifte standart, adaletsizlik borç ve faiz olmaz. Lüksü şatafatı israfı önleyecekler" demişti.