CHP'li başkan görevine dua ederek başladı: 'Kimlerin hangi cemaatlerle iş tuttuğunun farkındayız'

Salihli'de CHP'li başkan görevi dua ederek devraldı. Makamda dua okutmanın din istismarı olduğunu belirten TKP, ''Kimlerin hangi tarikat ve cemaatlerle iş tuttuğunun farkındayız'' dedi.

Haber Merkezi

CHP'de görevine dua ederek başlayan belediye başkanlarına bir yenisi daha eklendi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde oyların yüzde 58'ini alan CHP'nin adayı Mazlum Nurlu sandıktan birinci çıktı. Belediyeyi MHP'den devralan Nurlu, geçtiğimiz gün mazbatasını alarak göreve başladı.

Belediye binasının balkonundan halka hitap eden Mazlum Nurlu, seçmenlere teşekkür etti.

'Hz. Ömer’in adaleti gibi...'

''Allahım bizleri mahçup etmesin'' diyen Nurlu, belediyeyi hakkaniyetli bir şekilde yöneteceklerini vurguladığı konuşmasında ''Hz. Ömer’in adaleti gibi, adaletle yöneteceğimize, sizleri utandırmayacağımıza, yüzümüzü yere eğdirmeyeceğimize söz veriyoruz. Verdiğiniz oyları da ananızın ak sütü gibi helal ettireceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından sahneye gelen kişi dua okudu. Duaya ellerini açarak katılan Nurlu da ''Amin'' dedi.

TKP: Yapılan din istismarıdır, laikliğe saldırıdır

Belediye başkanın dini referanslarla göreve başlamasına tepki Türkiye Komünist Partisi (TKP) Salihli İlçe Örgütünden geldi.

Yayımlanan açıklamada halkın inancın istismar edildiğini vurgulandı, ''CHP belediye başkanının, imam ve
dualarla belediye başkanlığını devir alması açık bir şekilde laiklik ilkesine saldırıdır'' denildi.

''Kimlerin hangi tarikat ve cemaatlerle, hangi müteahhit ve sermayeyle, iş tuttuğunun farkındayız'' ifadelerine yer verilen açıklamada ''Ülkemizi sömürücülere, tarikatlara, din istismarcılarına bırakmayacağız'' denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

''TKP 2024 seçimlerinde; rantı savunanları, ülke kaynaklarının holdinglere, müteahhitlere aktaranları, attıkları her adımda emekçileri dahada yoksullaştırıp bir avuç zengini ihya edenleri, çıkarları için insanların inançlarını dahi ticaret konusu yapanları zübükler olarak tanımlamış ve yurttaşlarımızı zübüklerden kurtulmak için mücadele etmeye davet etmişti.

Zübük; emek hırsızıdır, ilke ve değer tanımayan popülisttir, zengindir, siyaseti zenginleşme aracı olarak görür. Zübük toplumsal hassasiyet avcısı, din istismarcısıdır.

İlçemizde belediye başkanlığı devir teslim töreninde CHP belediye başkanının, imam ve dualarla belediye başkanlığını devir alması açık bir şekilde laiklik ilkesine saldırı, AKP’nin yıllara yayılan cumhuriyet ve laiklik karşıtı uygulamalarının CHP eliyle normalleştirilmesidir.

TKP, siyasi konumunu güçlendirmek için yıllardır insanların inançlarını sömüren, din istismarcılığı yapan AKP’ye ve uygulamalarına karşı mücadelede hep öndeydi, şimdi de AKP Türkiye’si uygulamalarının CHP eliyle hayata geçirilmesine karşı, ülkede cumhuriyetçi, laik birikim ve duyarlılığın ana muhalefet partisi eliyle iğdiş edilmesine karşı mücadelesini hep önde sürdürecektir.

Kimlerin hangi tarikat ve cemaatlerle, hangi müteahhit ve sermayeyle, iş tuttuğunun farkındayız.

Anlaşılan odur ki, 'Yeni Yüzyılın Belediye Başkanı'' yüzyıl önce kazandığımız laikliğe saldırmak için görev başındadır.

TKP, bugünkü AKP iktidarının temel özelliklerini sürdürecek her seçeneğe karşı mücadele etmek için görev başındadır, ülkemizi sömürücülere, tarikatlara, din istismarcılarına bırakmayacağız.''

Kuran öpenler, şükür namazıyla başlayanlar

İstabul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikinci dönemine makam odasında ailesiyle birlikte dua ederek başlamıştı.

İmamoğlu'nun ardından Manisa'da Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kuran'ı öperek, "Dinimizin tüm değerlerine sahip çıkacağım. Peygamber efendimizin söylediği gibi belediyenin her delikli kuruşunu devletin bir hırkası sayacağım" demişti.

Balıkesir'de de Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Akın, "şükür namazı" kılmıştı.