Kedi Eros davası: Sanık tüm duruşmalara geldiği için serbest bırakılmış

İbrahim Keloğlan tarafından öldürülen Eros isimli kedinin davasının gerekçeli kararı açıklandı. Keloğlan’ın tüm duruşmalara gelmesi serbest bırakılmasının gerekçelerinden biri oldu.

Haber Merkezi

Kedi Eros'un işkenceyle öldürülmesine ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı. Eros'u öldürmekten yargılanan İbrahim Keloğlan’ın tüm duruşmalara gelmesi serbest bırakılmasının gerekçelerinden biri oldu.

Duvar’ın haberine göre, mahkeme "tüm delillerin toplanmış olması, sanığın toplumda oluşan tüm baskıya rağmen duruşmaya gelmiş olmasını" tutuksuz yargılanması için gerekçe saydı.

Ayrıca tutuklamanın tedbir niteliğinde olduğu, cezanın infazına yönelik bir işlem olmadığı, cezanın kesinleşmediği belirtildi.

Kararda ayrıca 3 yıllık cezada uygulanan 1/6 oranındaki indirimin gerekçesi de "cezanın sanığın geleceğindeki olası etkileri sanığın lehine takdiri indirim sebebi" olarak değerlendirildi.

Ne olmuştu?

Küçükçekmece’de yer alan bir sitede yaşayan ve orada oturanlar tarafından bakımı üstlenilen Eros isimli kedi, 1 Ocak 2024 tarihinde saat 03.15 sıralarında sitenin asansöründe İbrahim Keloğlan ile karşılaştı. Güvenlik kameralarının tespit ettiği görüntülerde Keloğlan, Eros’u asansörde tekmelemeye başladı.

Keloğlan, asansörden kaçan Eros’un peşinden gitti, kaçmaması için koridordaki kapıları kapattı ve tekmelemeye devam etti. 6 dakika boyunca süren şiddet sonucunda Eros, orada hayatını kaybetti.

Eros’un ölümüyle ilgili açılan davanın Küçükçekmece Adliye Sarayı’nda 13 Mart tarihinde görülen son duruşması, yüzlerce kişinin katılımına sahne oldu. Keloğlan hakkında hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları ve avukatlar Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında en üst sınırdan cezalandırılarak tutuklanmasını talep etti.

Ancak mahkeme, indirim uygulayarak Keloğlan’a yurtdışı yasağıyla birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Keloğlan’ın serbest bırakılmasıyla sonuçlanan bu karar, kamuoyunda büyük bir tepki yarattı. Cumhuriyet Savcısı 18 Mart tarihli dilekçesinde kararın hukuken ve usulen yanlış olduğunu belirterek İstinafa gideceklerini belirtti.