Adalet Bakanı'ndan 'Eros' davası yorumu: 'Neticede hapis cezası verildi'

Sanığın yeniden tutuklanmamasına yönelik eleştiriler üzerine Bakan Tunç, "2,5 yıl ceza alması bundan sonraki olayların azalması noktasında bir adım" dedi.

Haber Merkezi

Giresun'da konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir sitede bakılan Eros adlı kedinin işkenceyle öldürülmesinden sonra katili İbrahim Keloğlan'a "iyi halden yararlandırılarak" verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını değerlendirdi.

"Neticede bir hapis cezası verildi" diyen Tunç, "Kişinin buna itirazı, başsavcılığın da itirazı olabilir. Buradaki ceza miktarı konusunda toplum tatminkar değil" ifadelerini kullandı.

Başsavcılığın sanığın 1 aylık tutukluğunun ardından tahliye edilmesine itiraz ettiğini anlatan Tunç, "Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı haksız buldu ve kaldırdı. Mahkeme tekrar görüldü, duruşmada da karar verildi. Sanık hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bu ceza paraya çevrilmedi, bu ceza ertelenmedi de. Adli kontrol, yurt dışı çıkış yasağı da verildi sanığa" dedi.

'Neticede hapis cezası verildi'

Bakan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"Cezanın alt sınırı 6 ay, üst sınırı 4 yıldır bu suçlarda. 6 aydan 4 yıla. Hakimin bu aralıkta takdir etmesi lazım. Ama olayın oluş şekline baktığınız zaman gerçekten vahşice, o videoyu insan olanın izlemesi mümkün değil. Dolayısıyla biz de zaten tepkimizi koymuştuk, Sayın Cumhurbaşkanı'mız da bu tepkiyi koymuştu. Tabii yargı neticede, bir mahkeme kararı ama bu kararın neticede itirazı mümkün, istinafı mümkün. Ama şunu da belirtmek lazım, bu tür davalarda, hayvanları korumayla alakalı davalarda hapis cezası olarak bugüne kadarki en yüksek verilen ceza. Bu da olumlu bir adım, bir gelişme 2,5 yıl hapis cezası."

Ne olmuştu?

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında ikinci kez karar verildi.

Keloğlan, iyi hal indirim uygulanarak "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.