Fuzulev yeni işe aldığı işçileri mağdur etti

Fuzulev çalışanları işten çıkarılma süreçlerini Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşan
paylaştı.

PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşan Fuzulev çalışanı işten çıkarılma süreçlerini paylaştı. Fuzulev, geçtiğimiz Mart ayı başında İzmir’de açılacak yeni şubelerinde çalışmak üzere işe aldığı 5 kişiden üçünü peyderpey işten çıkardı.

16 Mart tarihinde yeni işe alınan işçiler 4 günlük eğitime alındı. Bu süreçte ülkede salgın tespit edildi.  İşçiler salgından kaynaklı işlerini kaybetme ve bu süreçte işsiz kalma kaygılarını açıkça belirterek gerekirse kendilerinin başka işler arayabileceklerini bildirdiler ancak yetkililer tarafından bir sorunun olmayacağı şeklinde oyalandılar.

Öncelikle 3 gün ofisten ve 3 gün evden çalışmaya geçildiği Nisan ayı itibariyle de her hafta bir kişinin işten çıkarıldığı aktarıldı. İşten çıkarmalara ekonomik sorunlar nedeniyle şirketin daralmasına yönelik yönetim kurulu kararının gerekçe gösterildiği ifade edildi. Patronların Ensesindeyiz Ağı’na yaşadığı süreci aktaran işçi, ayrıca, çoğu iş yerinin son 1 ayda sigorta girişi olması nedeniyle İŞKUR desteğinden faydalanamadığı için kendisini kabul etmediğini belirtti.