Erdoğan’dan dikkat çeken görevlendirme: Yeni Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu kimdir?

Kocaeli’deki görevinden ayrıldığında işçiler arkasından helva kavurup kutlama yapmıştı. Gittiği Van’da 'sağlam' dediği otel yıkılmış, 24 kişi yaşamını yitirmişti. Sonra Bursa’da görevlendirildi, bir emekçiyi ‘seni gömerim’ diye tehdit etti. Ardından Antalya’da iş başı yaptı, ‘her yere imam hatip yaptım’ diye övündü, cemaat üniversitesinin yönetimine girdi. Yeni görev yeri Diyarbakır…

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün dikkat çeken bir karara imza atarak 17 valiyi merkeze aldı, 41 ile yeni vali ataması yaptı.

Sağlık emekçileri için "bize yük oldular" açıklaması yapan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş merkeze çekilerek Mülkiye Başmüfettişi yapılırken, atamalar arasında en dikkat çekenlerden biri de Diyarbakır için yapılan tercih oldu.

“Kariyerinin” tamanını AKP iktidarına borçlu bir isim olan Münir Karaloğlu, Diyarbakır Valiliği'ne atandı.

Görev yaptığı tüm yerlerde işçi haklarına karşı attığı adımlar, gericilik ve tehditlerle gündeme gelen bir isim Karaloğlu.

Arkasından helva kavrulan, görev yeri değiştiği için kutlama yapılan bir AKP valisinden söz ediyoruz. Şimdi Diyarbakır’da kayyum dolayısıyla hem belediye başkanlığı hem valilik görevini üstlenecek Karaloğlu’nu biraz daha yakından tanıyalım.

Erdoğan’ın hemşerisi, AKP ile uçuşa geçti

Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Rize’li, Rize İmam Hatip Lisesi mezunu.

1994 yılında kaymakamlığa başlayan Karaloğlu, Yozgat Çekerek, Urfa Harran gibi yerlerde görev yaptı. AKP iktidara geldiğinde onu önce vali yardımcılığı görevine getirdi, ardından da İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Başbakan Danışmanı yaptı. Hemen sonrasında Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

İşçiler arkasından teneke çaldılar, helva kavurdular

Karaloğlu ilk kez bu görevindeki icraatlarıyla gündeme geldi. Belediyede işçilere sendika baskısı yaptı, yandaş sendikalara geçmeyen işçilere mobbing uyguladı.

2009 yılında Van Valiliği’ne atanınca görev yaptığı belediyedeki işçiler unutulmaz bir veda etkinliği düzenlediler Karaloğlu için.

Belediye-İş Sendikası üyeleri, sendika değiştirme baskısının baş mimarlarından olan Genel sekreter Münir Karaloğlu'nun Van'a vali olarak atanmasını arkasından teneke çalıp helva dağıtarak kutladı. İşçiler bu haberin aylardır aldıkları en güzel haber olduğunu belirtirken, Van’daki işçi kardeşlerini de uyarmayı ihmal etmediler: “5 yıldır çektiğimiz tüm sıkıntıların, tüm çözümsüzlüklerin kaynağında hep Münir Karaloğlu olmuştu. Biz Kocaeli halkı ve belediye işçileri olarak Sayın Karaloğlu'ndan büyük acılar ve sıkıntılar çekerek kurtulduk. Allah Van belediye işçileri ve Van halkına sabır ve kolaylık versin diyoruz.

‘Sağlam’ dediği otelde 24 kişi hayatını kaybetti

Karaloğlu, Van’daki görev süresinde en çok deprem sırasında yaptığı skandal açıklamalarla gündem oldu.

24 kişiye mezar olan Bayram Otel’i depremden önce bizzat gezdiği ve “sağlam” dediği ortaya çıkan Karaloğlu, ilk deprem sonrasında yine Bayram Otel için “O otel için hiçbir endişe yok” ifadesini kullanacaktı.

Valiye güvenip o otelde kalan ikisi gazeteci 24 kişi hayatını kaybedecekti.

‘Seni buraya gömerim’ tehdidi

Van’daki bu görevinin ardından bu kez Bursa’da görevlendirildi Karaloğlu. 

Bursa’daki görevi sırasında haber vermeden gittiği İznik ilçesinde, yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatını denetledi, şantiye şefine, “23 Hazian’da burası yetişecek. Hastaneyi o tarihte bitmiş görücem. Yoksa sizi buraya gömerim" dedi. 

‘Her semte bir imam hatip yaptık, iki tane daha yapacağız’

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’daki görev süresince imam hatiplerle övünmeyi de ihmal etmezken, her semtte imam hatip olduğunu belirterek, iki tane daha yapacaklarını açıklıyordu ve “Şükürler olsun 1 milyondan fazla imam hatiplimiz var” diyordu.

‘İşkence olayı yeni değil, neden yeniden ısıtıldı?’
Bursa'da İbn-i Sina Özel Bakım Merkezi’nde ortaya çıkan işkence iddialarına ilişkin yaptığı ilginç değerlendirmeyle de gündem olmuştu Vali. Dönemin Bursa Valisi Münir Karaloğlu, görüntülerin ortaya çıkması sonrası "Olay yeni değil ama bugün neden tekrar ısıtıldı onu tam anlamış değiliz" demişti.

Eleştiren yurttaşa ’Seni kimliksiz yumurta kafa’ dedi

Bursa’daki görevinin ardından bu kez Antalya’da görevlendirilen Vali Karaloğlu, burada da skandallara imza atmayı başardı.

Karaloğlu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yetim aile Programı' kapsamında verilen yardımın 550 liradan 650 liraya çıkarılması nedeniyle Cumhurbaşkanı ve bakana teşekkür etti. Valinin bu mesajına bir yurttaş, "Beğendik Twitti, maşallah çok yapmışlar. Bu rakamlar karın doyurmak için değil, vatandaşın çenesini kapatmak içindir. Yazık, şu mazlum, koyun gibi milletin duasını almayı bilmiyorsunuz. Ama mahşer günü var, mahşer..." sözleriyle tepki gösterince Karaloğlu, “seni kimliksiz yumurta kafa” diyecekti.

Tamince ile aynı üniversitenin mütevelli heyetinde

Cemaat iltisaklı olduğu için kapatılan, 4 ay sonra AKP talimatıyla yeniden açılan Antalya Bilim Üniversitesi’nin mütevelli heyetinde de yer alıyor Karaloğlu.

Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı ise bir dönem “idolüm Gülen” diyen Fettah Tamince.

‘Cerablus düşmüş, o zaman makarena…’

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, TSK'nın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Cerablus’a girişini resmi Twitter hesabından paylaştığı video ile duyurmuştu. Vali Karaloğlu paylaşımının altına 'makarena dansı' yapan kişilerin yer aldığı video koyarken, “Cerablus düşmüş! O zaman kalkın oynayalım” ifadesini kullanmıştı.

Muhtarlara ihbar çağrısı

Antalya'da muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etmiş, Vali Karaloğlu, kentteki kamu kurumlarına getirdiği kahvaltı ve sigara yasağını bu görüşmede de gündeme getirerek kendisine ihbarda bulunulmasını istemişti. Karaloğlu, "Hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin bana gönderin" diyecekti.

Şimdi görev sırası Diyarbakır’da

Valilik ve yöneticilik görevlerinde imza attığı bu olaylarla tepki çeken Vali Karaloğlu’nu AKP şimdi Diyarbakır’da görevlendirdi.

Kentte hem vali hem de belediye başkanlığını yapacak olan Karaloğlu’nun nasıl skandallara imza atacağı şimdiden merak konusu…