Erdoğan 'trollerden' daha fazlasını istiyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti kurmaylarına ‘Sosyal medyada yapılan propagandalara karşı da birlik olmalıyız’ mesajı verdiği açıklanırken, bu sözler AKP’nin sosyal medyadaki trol ordusunu yeniden akıllara getirdi. Neredeyse her gün birilerini organize şekilde hedef alan bu maaşlı ekip, AKP’nin sosyal medya operasyonlarının yürütücülüğünü yapıyor.

Haber Merkezi

Sosyal medyadaki ‘trol’ ordusuyla bilinen AKP, neredeyse her gün birilerini hedef alıp organize şekilde saldırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya kullanımı konusunda partisine yeni bir talimat verdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın önceki gün kurmaylarıyla bir araya geldiği MYK toplantısında sosyal medya uyarısı yaptığı, Ragıp Zarakolu’nun yazısının gündeme gelmesinin ardından “Özellikle bu tarz konularda birlikte hareket etmeliyiz. Sosyal medyada yapılan propagandalara karşı da birlik olmalıyız” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın bu talimatı, AKP’nin sosyal medyayı nasıl kullandığına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Sosyal medya üzerinden muhalifleri hedef alan, sosyal medya linçlerini bizzat yöneten bu ekip, “Aktroller” olarak da biliniyor.

Çamlı'dan itiraf...

Son olarak AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama AKP'nin maaşlı trol ordusunu yeniden gündeme getirmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası sonrası AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın Twitter'dan yaptığı paylaşıma tepki gösterenlere "maaşlı trol" diyen Çamlı, "Bir kısım maaşlı troller Kadın Kolları başkanımızın üzerine gittiğini görüyorum" ifadesini kullanmıştı.

Konuyla ilgili Biz10 TV’ye konuşan Çamlı, ”Sosyal medyada gündem olmak, etkileşim almak isteyen insanlar ofislerle bürolarla anlaşıyorlar.  Onlara belli bir miktar da ödeniyor. Bunların tabi bazen ayarları kaçıyor” dedi.

Davutoğlu da açıklamıştı: Para ile tutulmuş adamlar

Daha önce de AKP’nin sosyal medya ekibi için 6 bin kişiyi çalıştırdığı, bu alanda organize şekilde muhalifleri hedef aldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Bu iddiaları dile getiren isimlerden biri olan eski AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partiden istifa etmesine yol açan sürece ilişkin “troller” ifadesini sıkça kullanmış, bir adım ilerisine giderek işleyişi de açıklamıştı:

"İletişim teröristleri çıktı ki; ahlakı yerle bir etti. Kim bunlar, troller. Bunlar iletişim teröristleri. İnsanların şahsiyetini, haysiyetini, izzetini, yok yere bitirecek şekilde para ile tutulmuş adamlar, bir anda bir algı oluşturuyorlar. Başbakanlıktan ayrılma süreci esnasında 'Pelikan Dosyası' diye bir şey çıktı. Beni birazcık tanıyanlar için her birisi iftira olan şeyler. Peki kim bunu çıkarttı, belli değil. Ben biliyorum da toplum bilmiyor."