Bulgaristan'da yolsuzluk skandalı

Bulgaristan'da Başbakan Borisov'un kumarhane sahibi Bojkov'la kirli ilişkileri gündemde. Bojkov Başbakan ve Maliye Bakanı'na rüşvet verdiğini iddia etti.

Dış Haberler

Dubai'ye kaçan kumarhane işletmecisi Vasil Bojkov, yazdığı bir açık mektupta Başbakan Boyko Borisov ve Maliye Bakanı Vladislav Goranov'a rüşvet verdiğini iddia etti. Bojkov hakkında hali hazırda haraç kesme, adam öldürtme, çete liderliği gibi farklı suçlardan açılmış 18 dava bulunuyor. Euractiv'den Krassen Nikolov'un haberine göre Bojkov bir yeni davaya konu olabilecek rüşvet iddiasını fotoğraflarla, kayıtlarla ve tanıklarla kanıtlayabileceğini belirtiyor.

Bojkov, Dubai'ye kaçmadan önce başında bulunduğu Levski futbol kulübünün gelirlerini önceden beri kulübün başına geçmeye hevesli olduğu bilinen Borisov'a aktardığını, Başbakan Borisov ve Maliye Bakanı Goranov'a son üç yıl içinde 30 milyon avrodan fazla para verdiğini öne sürüyor. Bojkov'un iddiasına göre Borisov bu parayı kulübün başına geçeceği günler için saklayacağını söyleyerek almış.

MBS news'teki habere göre Borisov iki gün önce çıktığı bir televizyon programında hakkındaki iddialara tam olarak şu ifadelerle yanıt verdi, "Kutsal olan her şey üstüne, ben inançlıyım, yemin ederim ki bu kişiden tek bir kuruş, tek bir lev, tek bir avro almadım. BTV yönetimini GERB'e (Borisov'un partisi) getirdiğinde kendisinden bir puro almıştım. Beni suçlayabilecekleri tek bir şey varsa o da futbola yardım etmeye çalışmamla ilgilidir. Kiliselere ve manastırlara da verdik. Hukuk hiçbir zaman birilerinin hizmetine girecek biçimde değiştirilmedi." Borisov tek bir puro aldığını öne sürse de başbakanın halkla ilişkiler danışmanı Sevdelina Arnaudova'nın Bojkov'la birden fazla kez buluştuğu biliniyor.