Beşir'in ailesine ait mülklere el kondu

Sudan'da eski rejimin yolsuzluklarının soruşturulmasıyla görevli komite, Beşir'in ailesine ait mülklere el konulduğunu açıkladı.

Dış Haberler

Sudan’da kurulan bir yolsuzlukla mücadele komitesi tarafından yapılan açıklamada, devrik devlet başkanı Ömer Beşir’in akrabalarına ait geniş arazilerin ve konutların müsadere edileceği belirtildi.

Reuters’ın haberine göre Komite, aile bağları sayesinde elde edildikleri için müsadere edilmelerine karar verilen mülklerin, Beşir’in kayın biraderi, kuzenleri, yeğenleri ve başkanın yakın bir müttefiki olan eski savunma bakanına ait olduğunu açıklayarak, 92 bin metrekarelik arazinin Maliye Bakanlığına devredildiğini duyurdu.

Komite ayrıca Hartum Uluslararası Havaalanı Şirketi ile Sudan Havalimanları Holdingi’nin yönetim kurullarının da yolsuzluk suçlamaları nedeniyle azline karar verdi.

Yolsuzlukla mücadele komitesi, geçtiğimiz yıl Nisan ayında devrilen Beşir tarafından inşa edilen sistemin tasfiyesiyle görevlendirilmişti. Komite, devrik başkan, aile üyeleri ve eski rejim mensupları tarafından kamu kaynaklarının kullanımı ve yolsuzluklarla ilgili suçlara yönelik soruşturmaları denetliyor.

Beşir’in protestocuların öldürülmesi ve kendisini iktidara getiren 1989 darbesindeki rolü de dahil olmak üzere çok sayıda suçtan yargılanmasına devam edilirken, devrik başkan Aralık ayında yolsuzluk suçlamasıyla iki yıllık ilk hapis cezasına çarptırılmıştı.