Basketbol ve voleybol ligleri iptal edildi, futbolda karmaşa sürüyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri 12 Haziran'da başlatma kararı tartışma konusu olmaya devam ederken, voleybol ve basketbol federasyonu ligleri iptal etme kararı aldı. Şimdi TFF üzerindeki baskı daha da artarken, kulüpler arasında da tartışma sürüyor.

Haber Merkezi

Salgın dolayısıyla Mart ayı ortasından bu yana spor müsabakalarının tamamı ertelenirken, liglerin akıbeti merak konusu olmaya devam ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12 Haziran'da başlayacağını duyururken, son kararın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nca verileceğini öne sürmüştü.

Bu açıklamayla üzerindeki sorumluluğu atmaya çalışan Federasyon'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan dikkat çeken bir yanıt gelmiş, Bakanlığın bu konuda görüş vermeyeceği ve kararın tamamen TFF'ye ait olduğu dile getirilmişti.

Bu karşılıklı açıklamaların ardından liglerin akıbeti merak konusu olurken, Ankaragücü, Malatya, Kayseri, Rize ve Konya maçlara çıkmak istemediğini duyurdu.

Liglerin kaldığı yerden oynanması planı şu an ilk seçenek olarak öne çıkarken, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Levent Erdoğan, 2019-2020 sezonunun geri kalanında play-off ve play-out sistemi uygulanması gerektiğini söyledi.

Şu an sürecin nasıl ilerleyeceği belirsizliğini korurken, kulüplerin büyük kısmı mevcut borçları nedeniyle liglerin başlamasını ve yayın gelirlerini yeniden elde etmeyi bekliyor.

Bu süreçte futbolcuları, teknik kadroları ve kulüp çalışanlarını düşünen ise yok.

Basketbol ve voleybolda iptal kararı

Futbol cephesinde bu gelişmeler yaşanırken dün basketbol ve voleybol federasyonları liglerin akıbetini açıkladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Ligi bu şekilde tescil ediyoruz. Voleybol Erkek ve Kadınlar liglerinde kalan maçlar oynanmayacak. Küme düşme yok. Aşağıdan çıkacak 4 takımı da Efeler ve Sultanlar Ligi'ne alıyoruz” ifadesini kullandı.

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da liglerin iptal edildiğini duyururken, şöyle konuştu: 

Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır.

2. Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir.

3. Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme/çıkma işlemleri uygulanmayacaktır.

4. Liglerin sıralaması ve kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.