Başkent Üniversitesi sömürü kokusunu aldı: ‘Kısa Çalışma Süreli’ akademi

Daha önce akademisyen sömürüsü haberleriyle gündeme gelen Başkent Üniversitesi, AKP’nin ‘kısa çalışma ödeneği’ düzenlemesini anında üniversiteye uyarlama kararı aldı, akademisyenlere hiçbir açıklama yapmadan ‘SMS’le yeni döneme geçildiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Akademisyenlerin sigorta girişlerinin ve maaş ödemelerinin geç yapılmasıyla gündeme gelen, bu durumu paylaşan diğer akademisyenlerin kampüse girişini engellemesiyle haberlere konu olan Başkent Üniversitesi, bu kez de “kısa çalışma ödeneğine” geçişle gündemde.

soL’un edindiği bilgiye göre, önceki gün akademisyenlere bir kısa mesaj gönderen üniversite yönetimi, “Üniversitemiz ve bağlı birimlerinde gerek Cumhurbaşkanlığı genelgeleri ile gerekse de salgının toplum sağlığı ve ekonomik boyutları ile çalışma sürelerinin azaltılmış olduğu ve/veya bazı birimlerde durdurulduğu bilinmektedir. Bu nedenle, çalışılmayan sürelerde gelir desteği sağlamak ve istihdamı korumak amacıyla 1 Nisan 2020 tarihinden başlamak üzere Kısa Süreli Çalışma Sistemi’ne geçilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda kısa süreli çalışma ödeneğinden yararlandırılacağınız konusunu bilgilerinize rica ederim” ifadesine yer verdi.

AKADEMİSYENLER TEPKİLİ

Konuya ilişkin daha önce hiçbir bilgilendirme yapılmayan akademisyenler söz konusu mesaj sonrası şaşkınlık yaşarken, karara tepki gösterdi.

İlgili düzenlemenin ne anlama geldiği, maaşlardan ve haklarından nasıl bir kesinti olacağına ilişkin bilgilendirme talep eden akademisyenlere şu ana kadar net bir bilgi verilmedi.

soL’a açıklamada bulunan akademisyenler, söz konusu düzenlemede geçenin aksine bu süreçte birçok akademisyenin iş yükünün arttığını, online eğitim konusunda sıfırdan birçok hazırlık yapıldığını aktardı. Normal dönemin üzerinde bir çalışma temposuna karşın alınan karara tepkili olan akademisyenler, konuya ilişkin kendilerine bir an önce net bir bilgilendirme yapılmasını talep etti.

Öte yandan kısa süre önce üniversitede çalışmaya başlayan akademisyenlerin ilgili düzenlemeden yararlanma koşulları netlik kazanmadı.

İlgili Haber
Patronların Ensesindeyiz