‘AKP'li ünlülerin’ imdadına Erdoğan yetişti: Halktan topla, yandaşa hediye et…

Kültür Bakanlığı'nın kültürel etkinliklerinin yasakladığı ortamda konser yetkisini kendi eline aldı, salgın günlerinde tehditle 'bayram' konseri düzenlemesini sağladı. Şimdi de 'Türkiye’nin en çok kazananlarının başında geliyorum ve idare edemiyorum' diyen AKP ünlülerine ve kendisine sürpriz doğum günü partisi veren isme milyonlarca liralık konser kıyağına imza attı.

Haber Merkezi

Salgın dolayısıyla Kültür Bakanlığı’nca yürütülen kültürel etkinliklerin hepsi yasaklanırken, provaların bile yasaklandığı ortamda Erdoğan’ın talimatıyla “bayram” konseri düzenlenmişti.

İddiaya göre, salgın koşullarında Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası üyeleri konser vermek istemeyince işten atılmakla tehdit edilmişti.

Bu konser sonrası müzik işine biraz daha el atan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, konser düzenleme yetkisini de kendi eline almış, Bakanlığın yetkilerinin kısıtlandığı ortamda sıra sıra konserler düzenlemesine karar verilmişti.

“…Türk milletini evlerinde geçirmekte olduğu şu günlerde hem adeta tarih içinde bir yolculuğa çıkaracak; hem de müziğin farklı türlerinden oluşturulmuş çok renkli bir konser programıyla, yılın bu en özel günlerinde gönüllere dokunacak” sözleriyle duyurulan Erdoğan’ın “7 Tepeden 7 Kıtaya” adlı konser dizisinde yer alan isimler oldukça dikkat çekici.

'En çok kazananlardanım ama geçinemiyorum' diyen AKP ünlülerine destek...

Erdoğan’ın konser dizisinde yer alacak isimlerin tamamının özenle seçildiği ortada. Saray sofralarında düzenli olarak yer alan Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş konserde yer alacak isimler arasında.

Salgın döneminde konser ve etkinlikler durduğu için birçok sanatçı zor durumdayken, AKP’nin özel olarak seçtiği isimlerin tamamını yandaşlar olması şaşırtmadı.

Bu isimlerden biri olan Demet Akalın, Türkiye’nin en çok kazananlarından biri olduğunu söylemiş, “Ben idare edemiyorum işte, onu söylüyorum. Bak çok önemli bir şey söylüyorum; Türkiye’nin en çok kazananlarının başında geliyorum ve diyorum ki ben idare edemiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Salgın günlerinde AKP’li belediyelerden gelen konser paraları kesilince “idare” edemeyen AKP ünlüleri, Erdoğan’ın konser dizisiyle yeniden “nefes” alacak.

Erdoğan’a sürpriz doğum günü yapan isme kıyak 

Erdoğan’ın söz konusu konser organizasyonu dizisini üstlenen firma da dikkat çekici. 

“Zeytin Dalı Harekatı” sırasında ünlüleri alıp Saray’a giden ve Erdoğan’a doğum günü sürprizi yapan Polat Yağcı’nın firması, söz konusu konser organizasyonu dizisini düzenleyen firma.

Yağcı’nın Erdoğan ile yakınlığını anlatan bir haber notu:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’na ve teröre karşı verilen mücadeleye desteklerini ifade etmek ve doğum gününü kutlamak üzere kendisini ziyaret eden sanatçıları kabul etti. Turgutlulu İşadamı Polat Yağcı tarafından organize edilen ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir de sürpriz doğum günü pastası hazırlandı. Polat Yağcı tarafından tasarlanan ve hazırlatılan, üzerinde ise ‘İyi ki doğdunuz Başkomutanımız’ yazılı pasta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edildi.”

Erdoğan'ın söz konusu konser dizisinin toplam maliyetinin 30 milyon lirayı bulduğu ifade ediliyor.