AKP'den şaşırtmayan zamanlama: Yasak kararı alındı, avukatlar 'vazgeçmeyeceğiz' dedi

AKP'nin baroların yapısına yönelik düzenlemesine karşı bugün binlerce avukat Ankara'da büyük bir miting gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Mitinge bir gün kala Ankara Valiliği pandemi bahanesiyle kentteki eylemeleri yasaklarken barolar eylemde kararlı olduklarının açıkladı.

Haber Merkezi

AKP'nin baroları bölüp etkisizleştirecek düzenlemesi Meclis gündemine gelirken teklife karşı bir süredir eylemde olan barolar, düzenlemenin geri çekilmemesi nedeniyle bugün Ankara'da büyük bir miting düzenleme kararı almıştı.

"Büyük Savunma Mitingi" adıyla yapılacak eyleme bir gün kala Ankara Valiliği tarafından dikkat çeken bir karar alındı.

Kentteki gösteri ve yürüyüşleri pandemi gerekçesiyle yasaklayan Valiliğin bu kararının AKP talimatıyla alındığı belirtiliyor.

'Vazgeçmeyeceğiz' çıkışı

Alınan bu karara karşın avukatlar savunma hakkı için yapacakları mitingde kararlı olduklarını dile getirdi.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, "Pandemiye ilişkin bakanlığın ve bilim kurulunun ilan ettiği sosyal mesafe, maske gibi önlemlere uyulacağını taahhüt ettik. Buna rağmen bugün pandemi gerekçe gösterilerek bu tür bir toplantının mitingin 15 gün süreyle ertelenmesi adı altında tamamen Anayasa'ya aykırıdır" açıklamasında bulundu. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise bu karara rağmen mitingden vazgeçmeyeceklerini ilan etti:

Anlattık dinlemediniz. Başkentimize geldik, yürütmediniz. Adalet Komisyonuna almadınız, görüşmediniz. Basın yayınladı, ekranlarını kararttınız. Sosyal medyada göründük, kapatmaya kalktınız. Miting çağrısı yaptık,yasak koydunuz. HABERİNİZ OLSUN: VAZGEÇMEYECEĞİZ.

Miting saat kaçta, nerede?

Daha önce saat 14.00'te yapılacağı duyurulan mitingin saati değişirken, başlangıç yeri de ilan edildi.

Buna göre miting için saat 16.00'da Anıtpark'ta buluşulacak ve avukatlar düzenlemeye tepkilerini dile getirecekler.