ABD'de binlerce kişi George Floyd için adalet istedi

ABD'de gözaltında polisler tarafından boğularak öldürülen George Floyd için binlerce kişi Minneapolis kentinde sokaklara çıktı. Bu, bugüne kadar pek çok protestonun gerçekleştiği şehirde görülen en kalabalık gösteri oldu.

Dış Haberler

ABD'de gözaltında polisler tarafından boğularak öldürülen George Floyd isimli siyahi yurttaş için Minneapolis kentinde binlerce kişi adalet istedi. 

"Nefes alamıyoruz" (We can't breathe) yazılı dövizler taşıyan ve yolları trafiğe kapatan  eylemcilere polisin biber gazıyla saldırması üzerine kentin çeşitli bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Eylemlerin bugüne kadar siyahlara yönelik polis cinayetleri nedeniyle pek çok protestoya ev sahipliği yapan şehirde düzenlenen bugüne kadarki en kalabalık gösteriler olduğu belirtildi.

George Floyd’un kız kardeşi Bridget Floyd ise Çarşamba günü bir açıklama yaparak, bir önceki gün görevden alınan polis memurlarının, cinayet suçundan hapiste olması gerektiğini söyledi. Floyd NBC Today’e verdiği demeçte, ‘‘ben ve ailem bunu kaldıramıyoruz, çok üzücü, çok rahatsız edici’’ diye konuşurken, ‘‘Bu polislerin cinayetle suçlanmalarını istiyorum, çünkü yaptıkları tam da buydu. Benim kardeşimi öldürdüler. Yardım için yalvarıyordu’’ dedi.

Floyd ile birlikte demeç veren sivil hakları avukatı Ben Crump ise kendilerine olayla ilgili yeni görüntülerin ulaştığını belirtti. Crump, bu cinayetin adalet sistemi için bir dönüm noktası olmasını ümit ettiğini söyleyerek, ‘‘biri siyah Amerika, diğeri beyaz Amerika için geçerli iki adalet sistemi olamaz’’ diye konuştu.