Saray Belediyesi'ne 'üç fidan' soruşturması

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşım nedeniyle Saray Belediye Başkanlığı hakkında soruşturma başlatıldı. Belediyenin sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı ifadeye çağrılarak paylaşım kaldırıldı.

Haber Merkezi

6 Mayıs 1972'de asılarak katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşım nedeniyle Tekirdağ'a bağlı Saray Belediye Başkanlığı hakkında soruşturma başlatıldı.

Saray Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Saray Belediye Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı ifadeye çağrıldı. Saray Gazetesi'nin haberine göre, 6 Mayıs Çarşamba günü başlatılan soruşturma kapsamında emniyet ekipleri Saray Belediye Başkanlığı'na giderek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımının kaldırılmasını talep etti.

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in onayı ile paylaşımı kaldıran Saray Belediye Başkanlığının sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı, geçtiğimiz Cuma günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Saray Cumhuriyet Savcılığı ifadeyi inceledikten sonra soruşturmanın akıbeti hakkında kararını verecek.

'Binlerce Saraylı hakkında da soruşturma başlatılacak mı?'

Saray Gazetesi de söz konusu soruşturma haberini "68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, bağımsızlığı ve yurtseverliği savunarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Saray’da da yurttaşların sevgisini kazanmış, binlerce Saraylı 6 Mayıs’ta sosyal medya paylaşımları ile Üç Fidanı anmıştı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımı nedeniyle Saray Belediyesi hakkında soruşturma başlatarak bir ilke imza atan Saray Cumhuriyet Savcılığı'nın binlerce Saraylı hakkında soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merak konusu" ifadeleriyle verdi.