Medyanın sefaleti: Önce Ali'yi hedef aldılar, sonra 'kazara' dediler

Adana'da Ali El Hemdan isimli 19 yaşındaki genç işçi, polis tarafından vurularak öldürüldü. Yandaş medya ise yine kendisine yakışanı yaparak, haberi önce yalan bilgilerle duyurdu, ardından da 'kazara' diyerek geçiştirdi.

Haber Merkezi

Adana'da 19 yaşındaki Suriyeli sığınmacı işçi Ali El Hemdan, polis tarafından "dur ihtarına uymadığı" iddiasıyla kalbinden vurularak öldürüldü.

Olayın ardından öldürülen gencin yirmi yaşının altında olduğu, çalıştığı için sokağa çıktığı ve ceza yemekten korktuğu için olay yerinden uzaklaşmak istediği ortaya çıktı. 

Yandaş basın ise her zamanki gibi gerçekler yerine yalan bilgilerle haber yapmayı, ardından da polisi korumayı tercih etti.

İşte o "yalan" haberler:

Sabah Gazetesi

Sabah Gazetesi, 19 yaşındaki genç işçinin ölümünü, "Dur" ihtarına uymayarak kaçan Suriyeli Ali El Hemdan (19), polisin silahının kazara ateş alması sonucu vurularak yaşamını yitirdi'' şeklinde yansıttı.

CNN Türk 

Ali El Hemdan'ı şüpheli olarak haberine yerleştiren CNN Türk ise haberi, ''Adana'da uygulama noktasında 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüphelinin, uyarı ateşi sırasında kazara vurularak ölmesiyle ilgili bir polisin açığa alındığı bildirildi'' şeklinde servis etti.

Milliyet gazetesi

Milliyet Gazetesi ise dün haberi ''Polis uygulamasından kaçtı, bacağından vurularak yakalandı'' başlığıyla yayımladı. Aynı Milliyet bugün ise haberini, ''Yaşanan kovalamacada polisin 'dur' ihtarına uymayan Ali Hemdan, havaya açılan ateşe rağmen kaçmaya devam etti. İkinci kez açılan ateşle göğsünden vurulan Ali Hemdan, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı'' şeklinde değiştirdi.

NTV

NTV de haberinde Ali El Hemdan'ı şüpheli olarak yansıttı.

Habertürk

Habertürk polis cinayetini "kaza" olarak sunan bir diğer basın kuruluşu oldu. Haberi ''Uygulamadan kaçan genç yanlışlıkla vuruldu Adana’da polisin uygulama noktasından kaçan genç kazara silahla vuruldu'' başlığıyla yayımladı.

Ajanslar da kaza olarak gördü

Ajanslar da olayı "kaza" ve "bacağından vuruldu" olarak değerlendirdi.Yapılan haberlerde kaynak olarak DHA, İHA ve AA gösterildi.

Sondakika.com

Sondakika isimli haber sitesi haberin başlığında, ''Polisin uygulamasından kaçtı, bacağından vurularak yakalandı'' ifadelerini kullanırken, haberinin spotunda ise genç işçinin hayatını kaybettiğini yazdı. 

İNTERNETHABER

İnternethaber adlı site ise haberi "polisin başka çaresi kalmadı" şeklinde servis etti.

Haber7.com

Haber7 olayı, ''Polis uygulamasından kaçan Suriyeli genç, bacağından vurularak yakalandı'' ifadeleri ile haberleştirdi.