İsrail polisi düğün hazırlıklarına yetişmeye çalışan genci vurarak öldürdü

İsrail polisi Doğu Kudüs’te 28 yaşındaki Ahmed Erekat’ı silahla vurarak öldürdü. Filistin Kurtuluş Örgütü yetkililerinden Saib Erekat, kuzeni olan Ahmet Erekat’ın düğün hazırlıklarına yetişmeye çalışırken İsrail tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Dış Haberler

İsrail polisi dün 28 yaşındaki Ahmed Erekat’ı bir kontrol noktasında silahla vurarak öldürdü. Erekat’ın polis tarafından vurulduktan sonra yaklaşık bir buçuk saat kan kaybettiği ve tıbbi yardım almasının engellendiği belirtildi.

İsrail polisi Erekat’ın Ebu Dis yakınlarındaki kontrol noktasına hızla girerek kontrol kulesine çarptığını, olayda bir memurun hafif yaralandığını ileri sürdü ancak olayın ardından saatler geçmesine karşın güvenlik kamerası görüntülerini yayınlamadı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Saib Erekat’ın kuzeni olan Ahmed Erekat’ın akrabaları, Erekat’ın olay sırasında akşam evlenecek olan kız kardeşini ve annesini kuaförden almak için acele ettiğini dile getirdiler. Ahmed Erekat’ın kız kardeşinin dün akşamki düğünü ise bir yas törenine dönüştü. Erekat’ın kendisinin de bir hafta sonra düğün töreni olduğu öğrenildi.

FKÖ Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Saib Erekat yaptığı açıklamada kuzeni Ahmed Mustafa Erakat’ın kızkardeşi ve annesini Beytüllahim’deki bir kuaförden almak için acele hareket ettiğini ve Ebu Dis yakınlarındaki kontrol noktasına geldiğinde İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Saib Erekat “Kuzenim, eşimin yeğeni infaz edildi, soğukkanlılıkla öldürüldü, bunun sorumlusu Netanyahu’dur” dedi.

Erekat kuzeninin öldürülmesinin ardından düğün töreni için hazırlanan mekanın taziye çadırına dönüştürüldüğünü, Ahmed Erekat’ın kendisinin de haftaya evlilik hazırlıkları yaptığını ifade etti.

Haaretz’in haberine göre Erekat’ın ailesi eğer ortada bir olay varsa bunun bir trafik kazası olabileceğini ve Erekat’ın telaşlı hareket etmek dışında kimseye zarar verecek kasti davranışının olmadığını dile getirdi.

Erekat’ın kuzenlerinden avukat Noura Erakat da İsrail askerlerinin kuzenini ağır yaraladıktan sonra bir buçuk saat boyunca kan kaybederek ölümüne neden olduklarını söyledi.

FKÖ ofisinden yapılan açıklamada da olay yerine giden Filistin Kızılayı’na ait acil sağlık ekiplerinin İsrail ordusu tarafından engellendiği belirtildi.

Erekat’ın öldürülmesinin ardından Ebu Dis’te İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Ebu Dis Halk Direniş Komitesi sözcüsü Hani Halbiye, Erekat’ın yerel Gençlik Konseyi gönüllülerinden olduğunu belirterek öldürülmesinin beldede büyük şok ve yasa yol açtığını dile getirdi. Ebu Dis’te yarın genel greve gidilecek. Ayrıca beldede yarın ve Cuma günü iki günlük yas ilan edildi.

Hamas da Erekat’ın öldürülmesini kınayarak “İşgalci tüm topraklarımızdan toplu direnişle kovulana kadar Fillistin halkı için kurtuluş yok” dedi.