İşçiler çalışırken ölüyor, bu kez adres Niğde'de patates deposu: 2 ölü, 3'ü ağır 4 yaralı

Niğde'de yeraltına patates deposu inşa ederken meydana gelen göçük sonrası 2 işçi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 4 işçi yaralandı. İşçilerin oluşan basıncın etkisiyle uzak noktalara itildikleri açıklandı.

Haber Merkezi

Türkiye'de iş cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Geçen hafta İstanbul'un göbeği Gayrettepe'de 29 işçi, yangın raporu olmadan ruhsat verilen gece kulübünde iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı tadilatta çalışırken çıkan yangında yaşamını yitirdi.

Hemen her gün iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadığı için işlenen iş cinayetlerine bir yenisiyse bugün Niğde'de eklendi.

Niğde merkeze bağlı Çarıklı köyünde yeraltına patates deposu inşa etmek için kazı yaparken oluşan göçükte 2 işçi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır, 4 işçi yaralandı.

Çarıklı köyünde bugün saat 14.00 sıralarında yeraltına patates deposu inşa etmek için yapılan çalışma sırasında göçük meydana geldi. Göçükte 6 işçi toprak altında kaldı.

Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Toprak altından çıkarılan işçilerden 2’sinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

DHA'nın aktardığına göre diğer 4 işçiyse ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 3'ünün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Ölen işçilerin cesedi ise otopsi için morga kaldırıldı.

Hayatını kaybeden işçilerin Murat Değirmenci ve Murat Aydoğan, yaralananlarınsa Seyfettin Kaya, Muharrem Tanay, Ufuk Ergün ve Alpaslan İpek olduğu belirlendi.

Valinin çağrısı deponun 'usulüne uygun yapılmadığı'na işaret ediyor

Olayla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığı henüz açıklanmazken Niğde Valisi Cahit Çelik yaralı işçilerin kaldırıldığı Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir açıklama yaptı. Çelik'in "Vatandaşlarımızı usulüne uygun bir şekilde patates deposu yapmaya davet ediyoruz" sözleri 2 işçinin yaşamını yitirdiği deponun usulüne uygun yapılmadığına işaret ediyor.

Hastanede doktorlardan bilgi aldıktan sonra konuya ilişkin açıklama yapan Vali Çelik, "Yaralılarımız hastaneye intikal etti. Hastalarımızı ben de ziyaret ettim. 3 kişinin durumu biraz ağır, 1'i hafif yaralı" dedi.

'Basıncın etkisiyle uzak noktalara itiliyor'

Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Çarıklı köyümüzde yeraltı patates deposu yapılırken bir çökme neticesinde oluşan hava basıncı içeride çalışan kişileri dışarı itiyor. Biraz daha çıkışa yakın olan vatandaşımız hafif yaralı. Ama maalesef iç tarafta olan vatandaşlarımız o basıncın etkisiyle biraz uzak noktalara itiliyor. Öyle olunca da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılara doktor arkadaşlarımızın müdahalesi sürüyor. Burası yeterli olmazsa ileri tetkik için dışarıdaki hastanelere sevkini sağlayacağız. Çarıklı bölgesi, Nevşehir ve Niğde'de çok sayıda yeraltı patates deposu var. Orada da bu şekilde yeraltı patates deposu yaparken bir göçük meydana geliyor. Vatandaşlarımızı usulüne uygun bir şekilde patates deposu yapmaya davet ediyoruz. Nihayetinde insan hayatı söz konusu. Bunu yaparken dikkat etmeleri gerekiyor."