Erdoğan: 31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır

Seçimlerin ardından AKP Genel Merkezi'nde konuşan AKP'li CUmhurbaşkanı Erdoğan, "31 mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır" dedi.

Haber Merkezi

Türkiye genelindeki sandıkların yaklaşık yüzde 90'ı açıldı. Açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre AKP, geçen seçime kıyasla birçok il ve ilçeyi kaybederken, CHP'nin de yaklaşık yüzde 2 oranında oy farklıyla gerisinde kalarak ikinci parti oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin AKP Genel Merkezi'nde konuşma gerçekleştirdi.

"Millet uyarısını ve takdiri sandık arcılığıyla ifade eder" diyen Erdoğan, "12-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra, yerel seçim imtihanından isrtediğimiz neticeyi alamadık. Netice böyle oldu, her olanda bir hayır vardır" ifadelerini kullandı.

"31 mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır" diyen Erdoğan'ın, geçtiğimiz aylarda yaptığı "son seçimim" açıklamasının ardından "Türkiye'nin önünde hazine değerinde bir 4 yıl vardır. Bu dönemi heba edemeyiz" sözleri de dikkat çekti.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

'İstediğimiz neticeyi alamadık'

"Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet uyarısını ve takdiri sandık aracılığıyla ifade eder.Milletin kararının hiçbir baskıyla dayatmayla yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır.

Evelallah dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır.  Seçimlerin galibi demokrasidir, milli iradedir, hangi görüşe sahip olursa olursun 85 milyondur. 

31 Mart seçimleri, son 22 yılda girdiğimiz 18'inci sandık imtihanımızdır. Hep başararak geldik, evelallah bundan sonra da başararak yola devam edeceğiz. 

12-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra yerel seçim imtihanından istediğimiz neticeyi alamadık. Ak Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu seçime de yoğun bir şekilde hazırlandık. Ak Parti kadroları gece gündüz demeden sahadaydı. Şahsım olarak 2 aylık dönemde 52 farklı şehrimizi ziyaret ettim, oralarda halkımla bütünleştim, kucaklaştım. Netice böyle oldu, her olanda bir hayır vardır.

'Vakit kaybetmeyelim, önümüzde 4 yıl var'

Kardeşlerim sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. YSK önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayacaktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde sonuçları analiz edecektir. Biz de 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz. Öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Sandık sonuçları ülkemiz genelinde mahalli idarelerde irtifa kaybettiğini gösteriyor. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız. Mazhar olduğumuz yerlerde ise bu güveni boşa çıkarmamak için her zamankinden daha çok çalışacağız.

Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Önümüzde yaklaşık dört, dört buçuk yıllık bir zaman var. Bu dönemi her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı muhasebe ettiğimiz kapsamlı bir zemine oturtacağız.

Geçen sene başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık tamamlanmıştır. Son bir yıldır milletimizi, ekonomimizi etkileyen seçim devri kapanmıştır. Türkiye'nin önünde hazine değerinde bir 4 yıl vardır. Bu dönemi heba edemeyiz.

'Mesuliyetlerimizin farkındayız'

İktidardaki 21. yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak hem hükümette hem de yerel yönetimlerde mesuliyetlerimizin farkındayız. Ülkemizin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz. Ekonomide yol haritamız olan orta vadeli program ve 12. kalkınma planımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık.

Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. Başarılı operasyonlarımız sayesinde köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum güney sınırlarımızın ötesinde bir teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ihanet şebekesinin son kalıntılarını da temizlemekte kararlıyız. Seçim sürecinin geri plana ittiği konuları süratle gündemimize alarak gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız."